Skip to main content
V Posavju -5.5° C Torek, 7. februar 2023
11.10.2019
08:47
Foto: arhiv ePosavje.com
Težko rečem, dokler postopek ni končan, da je bila odločitev inšpektorja prava ali napačna. Ministrica za infrastrukturo na 17. nujni seji Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor o mostu Podbočje.

Samo ta projekt želim izposaviti. Res je, inšpektor je ta most zaprl in dobro veste, da kot ministrica ga ne morem odpreti. Direkcija kot upravljalec se je pritožila na odločbo inšpektorja in zdaj teče postopek. Zavedam se, da to na tistem območju marsikomu podaljša pot in težko rečem, dokler postopek ni končan, da je bila odločitev inšpektorja prava ali napačna. Vedno pa bom rekla, da je zame kot ministrico na prvem mestu varnost. Ko se bo nekaj naredilo, boste vi prvi, ko me boste spraševali po odgovornosti, zakaj je - bog ne daj - nek otrok s tega mostu padel v vodo. Absolutno se tega problema zavedamo in tako kot ste povedali, je projekt uvrščen v proračun. Tukaj je problem, da je most pod varstvom kulturne dediščine in to vse skupaj malo podraži in podaljša postopke. Tako pač je in to bomo spoštovali. Prosim, če vsaj toliko počakamo, da se ta postopek na drugi stopnji zdaj tudi konča.

Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo, za 17. nujni seji Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, 10. oktober 2019.

krško
ceste
rekli so

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja