Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
25.11.2019
17:31
Posavci v vodniku Gault & Millau
Foto: CPT Krško
Svetovni gastronomski vodnik Gault &Millau je pred kratkim v hotelu Slon razglasil najboljše za leto 2020, tiskana verzija vodnika pa je ravno sveža iz tiskarne.

Med 157 restavracijami v vodniku tudi posavske restavracije

LJUBLJANA Inšpektorji so letos obiskali več kot 180 restavracij ter pozornost namenili celotnemu doživetju gosta. Na osnovi njihovih ocen Gault&Millau Slovenija v letošnjem vodniku predstavlja 157 restavracij, 57 vinarjev in 12 malih pivovarn, letos pa se dodatno predstavljajo tudi turistične kmetije in slovenski živilski izdelki.

Jure Tomič Chef prihodnosti

Med najbolje ocenjenimi restavracijami je v Sloveniji šest takih, ki so prejele po štiri kape, med njih se uvršča Ošterija Debeluh iz Brežic, katere lastnik je Jure Tomič in hkrati prejemnik naziva Chef prihodnosti. Med ostalimi uvrščenimi ponudnik iz regije Posavje iz regije "Termalno Panonska regija" so še Gostilna Repovž (3 kape, izbor najboljših slovenskih restavracij), Tri lučke (2 kapi), Splavar (1 kapa), Gostilna Šekoranja (1 kapa), Gostilna Kunst (1kapa), Restavracija Ajda (1 kapa), v kategoriji Gault&Millau Pop pa Gostilna Jež.

Turistične kmetije, vina in pivovarna

V izboru turističnih kmetij sta Turistična kmetija Vimpolšek in Turistična kmetija Grobelnik, med vini Istenič, Kobal 1931 in Domaine Slapšak, v izboru malih pivovarjev pa pivovarna Ressel.

(bš)

posavje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja