Skip to main content
V Posavju 19.8° C Sobota, 1. oktober 2022
08.03.2021
18:03
Google Trends, posavska regija
Grafika: ePosavje.com
Spletni velikan Google ima v množici svojih storitev tudi servis Google Trends, na katerem lahko spremljate zanimanje za določene ključne besede, ki jih iščejo uporabniki v njihovem iskalniku.

Posavska regija in odprtje teras na Google Trends

KRŠKO Z izboljšanjem epidemiološke slike v dveh regijah, posavski in jugovzhodni Sloveniji, so s ponedeljkom odprli terase in vrtove gostinskih lokalov. Povečanje zanimanja za omenjeni regiji se je že v četrtkovem jutru, 4. marca, pokazalo na spletnem iskalniku Google.

Začeli so že v sredo zvečer, v četrtek pa se je zanimanje le še povečevalo

Tako graf iskanj v servisu Google Trends kaže, da so ljudje z najavo odpiranj teras in vrtov začeli z iskanjem po ključnih besedah Posavska regija in Posavje že večer prej, nadaljevali so v četrtkovem jutru, ko so prvo povečanje iskanj po omenjenih ključnih besedah zabeležili med 7. in 8. uro zjutraj, z uradno objavo odprtja teras in vrtov od ponedeljka naprej pa se je število iskanj več kot podvojilo, največ zanimanja za našo regijo je bilo tako med 12. in 14. uro.

Navzgor tudi ključna beseda Jugovzhodna Slovenija

Zanimanje slovenskih uporabnikov iskalnika Google se je povečalo tudi za ključno besedo Jugovzhodna Slovenija, saj do četrtka do 11. uro za to iskanje ni bilo povečanega zanimanja. V že zapisanem časovnem intervalu se je zanimanje povišalo na vrednost 100, ko je bil ta iskalni izraz najbolj priljubljen, najbolj iskan.

O posavski regiji so najbolj iskali na Ptuju in v Rogaški Slatini

Podatki iz servisa Google Trends kažejo, da so ključno besedo "Posavska regija" v zadnjem tednu dni najbolj iskali na območju Rogaške Slatine in Ptuja, z območja Rogaške Slatine celo enkrat več kot iz okolice Ptuja.

Na Ptuju so iskali tudi jugovzhodno Slovenijo

Med zanimivostmi iskanja za posavsko regijo najdemo še podatke, da so z območja Ptuja iskali informacije tudi na ključno besedo "Jugovzhodna Slovenija". In iz teh dveh informacij lahko izpeljemo sklep, da so Ptujčani v četrtek iskali možnosti za družabni pobeg na terase in vrtove bolj kot so te možnosti iskali iz kraje drugod po Sloveniji. Na servisu Google Trends namreč niso zabeležili drugih krajev, kjer bi bilo povečano zanimanje za našo regijo, naše vrtove in terase.

Katere regije so še bile iskane?

Iz teh istih podatkov lahko razberemo še, da so bile poleg ključne besede Posavje iskane še ključne besede posavska, jugovzhodna Slovenija zemljevid, Jugovzhodna Slovenija kraji, Zasavska regija in Zasavje občine.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja