Skip to main content
V Posavju 8.5° C Četrtek, 30. marec 2023
24.05.2019
12:08
Foto: CPT Krško
Center za podjetništvo in turizem Krško v sodelovanju z Občino Krško že tretje leto zapored organizira Festival piva, ki bo potekal v soboto, 25. maja 2019, od 15. ure naprej. Več v nadaljevanju:

Festival piva v Krškem

Sobota, 25. maj, od 15. ure dalje

Na ponedeljkovem srečanju so se zbrali trije od štirih domačih pivovarjev: Pivovarna Ressel iz Podbočja, Pivovarna Kitcher iz Kostanjevice na Krki ter Pivovarna APE iz Sevnice. Na dogodku bo prisotna tudi Bohorska pivovarna, ki vari pivo v Rožnem. V skupni izjavi vljudno vabijo obiskovalce, da jih v soboto obiščejo in bolje spoznajo.

Namen celotnega dogodka je namreč širša promocija lokalnih posavskih proizvajalcev piva, ki skupaj z najboljšimi slovenskimi pivovarji predstavljajo različne stile kraft piva, ki se vari v manjših butičnih pivovarnah. V sklopu dogodka bo velik poudarek na izobraževanju z naslednjimi temami: predstavitev osnovnega poznavanja nastanka piva, stili piva, arome in okusi v pivu ter pravilno ravnanje s pivom.

Naziv: FESTIVAL PIVA KRŠKO 2019

Termin in lokacija: sobota, 25.5.2019 od 15.00-02.00 ure, staro mestno jedro Krško

Kaj bo na sceni? V starem mestnem jedru Krškega se obeta zabavno dogajanje in druženje s prijatelji. Predstavilo se bo več kot 10 top kraft pivovarjev iz Posavja in širše Slovenije. Obeta se torej preplet zabave, okušanja in izobraževanja na temo piva. Festival piva Krško 2019 bo združil vse to in še kakšno presenečenje. Kulinarični užitki bodo dišali izpod 'smokerja', na voljo bodo goveja in svinska rebrca, kot tudi top goveji in ribji burgerji. Bistro Saša - poskrbi za sladkosnede. Bogat spremljevalni program za odrasle bo postregel z uličnimi igrami in okusnimi izobraževalnimi delavnicami na temo okušanja in točenja piva. V posebni 'chill out' zoni boste lahko sproščeno klepetali, čaka vas tudi ulična dnevna soba s posebnim presenečenjem. Tokratni pivovarji prinesejo tudi lasten gin, torej kar dva gin kotička z izbranimi koktejli.

Kdo bo točil?

Posavska naveza: Pivovarna APE, Pivovarna Kitcher, Pivovarna Ressel, Bohorska Pivovarna

Slovenska naveza: The HumanFish Brewery, Castra Pivovarna, Barut Brewing and Blending, Lobik Brewery, Green Gold Brewing, Pivovarna MALI GRAD, Kralj Matjaž, TANKR

Otroški kotiček:

Otroci vseh starosti vabljeni v igralno-ustvarjalni kotiček:

  • 15.00 - 20.00 Mini kraljestvo Napihljiv grad, poslikava obraza, ulične igre
  • 17.00 - 20.00 Kulturno Društvo Fabularij Pravljice, delavnice izdelave lutk
  • 15.00 - 17.00 Lov na energožerja (geo-lokacijska igra pred Mestnim parkom)

V Krškem se je pojavilo neznano bitje, ki krade energijo iz energijskih vrelcev po mestu. Podajte se na raziskovanje starega mestnega jedra, odkrite energijske točke, poiščite strašnega Energožerja in ga za vedno preženite iz naših krajev. Lov na energožerja je zabavna pustolovska igra, ki je primerna za družine z otroci od 6 let naprej. Igra traja od 60 do 90 minut. Za sodelovanje na testni izvedbi igre potrebujete novejši pametni telefon z dovolj baterije.

Tekst in foto: CPT Krško

krško
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi