Skip to main content
V Posavju 3° C Nedelja, 6. december 2020
30.12.2019
14:18
Društvo Sonček v Grazu
Foto: Društvo Sonček Posavje
Člane Društva Sonček je v decembru obiskal Dedek Mraz, jih obdaril in hkrati pričaral decembrsko vzdušje. V soboto, 22. decembra, pa so člane popeljali še na ogled predbožičnega Graza.

Posavski Sončki na izletu v Grazu

KRŠKO Že na samem avtobusu so vsem prisotnim predstavili zgodovino in nastanek čokoladnice ter nadaljnji potek ogleda. Da sončki ne bi omagali, je pred ogledom čokoladnice sledil postanek za pijačo in malico z domačimi dobrotami, ki so jih za na pot pripravili Aktiv Kmetic Bizeljsko, Matjaž Sotler, Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot Leskovec pri Krškem, za starejše Vinarstvo Kerin, sami člani društva in Društvo Sonček Posavje.

Fotogalerija (Foto: Društvo Sonček Posavje):

Sončki v Grazu

Po postanku so pot nadaljevali do čokoladnice Zotter, kjer je po ogledu predstavitvenega filma, sledila pokušina preko 400 vrst različnih okusov čokolad. Z okusom različnih čokolad v ustih so nadaljevali pot do Graza, kjer so si na glavnem trgu lahko ogledali novoletne okrasitve, katedralo, predbožične stojnice, se okrepčali, žal pa zaradi toplega vremena ni bilo ledenih jaslic, za katere vsako leto porabijo okoli 50 ton ledu.

V Društvu Sonček Posavje se zahvaljujejo vsem, ki so kakorkoli pomagali, da so njihovi člani zopet doživeli nekaj novega in sladkega in se družili kljub deževnemu vremenu

(bš)

društvo sonček posavje
posavje
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja