Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
23.11.2021
15:15
Zaščita vodomerov pred zmrzaljo
Foto: arhiv ePosavje
V torek bo zapihalo s severa in v sredo zjutraj se bodo najnižje jutranje temperature lahko spustile tudi do -5°C. Ob tem pravočasno poskrbite za zaščito vodomerov.

Pravočasno poskrbite za zaščito vodomerov

KRŠKO Pomembno je, da pravočasno poskrbite za ustrezno toplotno zaščito in občasen pretok vode. Upravljalci vodovodov upravljajo z javnim vodovodnim sistemom in zato ne morejo prevzemati odgovornosti za poškodbe vodomerov zaradi zmrzali, saj so ti v lasti uporabnikov. Stroške zamenjave v tovrstnih primerih je tako dolžan poravnati uporabnik sam.

Pred hladnimi dnevi poskrbite za vodomere

4 nasveti, kako zaščiti vodomer in inštalacije pred zmrzaljo

  1. Vodomerni jašek naj bo dovolj globok – najmanj 120 cm.
  2. Izolirajte pokrov in notranjost jaška. Pri dodatni zaščiti bodite pozorni, da je popisovalcu ali monterju vedno omogočen dostop do vodomera brez dodatnih posegov.
  3. Preprečite kroženje hladnega zraka v vodomernem jašku oziroma okrog inštalacij.
  4. Ob pojavu zmrzali zagotovite kroženje vode po inštalaciji (kubični meter vode stane manj kot popravilo vodovodne inštalacije).

Da vas ne bosta boleli glava in denarnica

"Če pride do kakršnihkoli poškodb na vodomeru, nas obvestite na 07 48 225. Skladno z določili občinskega odloka sme poškodovani vodomer zamenjati le upravljalec javnega vodovoda," pravijo v družbi Kostak d.d.

(eP)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Zadnje novice