Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
31.08.2020
13:11
Neurje, Sevnica, 30. avgust 2020
Grafika: ePosavje.com
V sevniški občini je v odpravo aktivnosti posledic nedeljskega neurja vključenih 160 gasilcev iz 14 gasilskih društev, 83 stanovanjskih in gospodarskih objektov je začasno že zaščitenih.

Nedeljsko neurje v občini Sevnica

Od Boštanja do meje z občino Radeče

SEVNICA Silovito neurje z močnim vetrom in točo je danes okrog 16. ure zajelo tudi občino Sevnica, območja krajevnih skupnostih Loka pri Zidanem Mostu, Boštanj in Šentjanž – pas na širšem območju vse od Razborja, Loka, Brega, Šentjurja, Račice, Šmarčne do Šentjanža in Brunka.

83 objektov je trenutno začasno že zaščitenih

V neurju so bile uničene strehe stanovanjskih hiš in drugih objektov, silovita toča je razbijala okna, uničevala fasade in avtomobile, uničenih pa je tudi ogromno kmetijskih pridelkov. Kot pravijo na Občini Sevnica, je 83 stanovanjskih in gospodarskih objektov trenutno začasno že zaščitenih.

Poškodovana streha šole na Loki in na gasilskem domu na Bregu

Popolnoma so uničena številna ostrešja, med njimi tudi na gasilskem domu na Bregu, poškodovana je streha šole v Loki in na vsaj treh cerkvah. ​

"V aktivnosti je vključenih 160 gasilcev iz 14 gasilskih društev, ki požrtvovalno pomagajo občanom. Z delom bodo nadaljevali tudi jutri," dodajajo na Občini Sevnica.

Kaj pravi vremenska napoved?

Gasilci bodo v ponedeljek lovili ure in minute pred napovedanim, v naših krajih lahko tudi obilnejšim, dežjem. Po napovedih vremenoslovcev se bodo padavine z jugovzhoda razširile nad Slovenijo, po napovedih vremenskega modela Aladin lahko v jugovzhodni Sloveniji od ponedeljkovega popoldneva do torkovega poznega dopolndeva pade okoli 30 mm dežja.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

(Občina Sevnica, bš)

sevnica
vreme v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja