Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
23.04.2021
14:18
Postajališče za avtodome v Krškem
Foto: ePosavje.com
Novo postajališče za avtodome pri stadionu Matije Gubca v Krškem bo kmalu dokončano. Z novim postajališčem z 12 parkirnimi mesti želijo privabiti večje število domačih in tujih avtodomarjev.

Postajališče za avtodome v Krškem

KRŠKO Občina Krško je že vrsto let vključena v mrežo postajališč za avtodome, ki združuje okoli 170 postajališč po Sloveniji. V občini Krško lahko turisti z avtodomi parkirajo na že devetih lokacijah, med drugim na bazenu v Brestanici, pri gostišču Senica, pri Turistični kmetiji Hribar in na ribniku v Mačkovcih v Brestanici, za samo mesto Krško pa bo postajališče pri stadionu Matije Gubca prvo.

Ureditev širšega območja stadiona Matije Gubca v Krškem

Sam projekt izgradnje postajališča za avtodome pri Stadionu Matije Gubca so načrtovali v sklopu celotne ureditve širšega območja stadiona Matije Gubca. "Južni del je še neurejen, gre za dokaj neurejeno območje, na katerem je predvidenih več športnih objektov, eden od teh je postajališče za avtodome, v sklopu parkirišč za bazen," nam je povedal krški župan.

Bazen bo del kompleksa okoli stadiona

Župan zatrjuje, da bazen bo del kompleksa okoli stadiona, skupaj s postajališčem za avtodome pa naj bi predstavljal celoto. "V nadaljevanju bomo uredili južni del tega kompleksa. Tam je predviden kolopark, mesto za kolesa, čolnarna in še nekatere druge vsebine. Ta del bomo uredili v zaključen kompleks za šport," dodaja.

Postajališče bo kmalu predano v uporabo

Ureditev postajališča za avtodome se počasi zaključuje. Pričakujejo, da bo v roku enega meseca dokončano in predano v uporabo.

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi