Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
23.02.2020
16:13
Postajališče za avtodome v Kostanjevici na Krki
Foto: ePosavje.com
Potem, ko so julija lani v Kostanjevici na Krki objavili javno naročilo za ureditev postajališča za avtodome pred prvim lesenim mostom čez Krško, konec februarja postajališče že čaka na prve turiste.

Postajališče za avtodome v Kostanjevici na Krki

KOSTANJEVICA NA KRKI V Kostanjevici na Krki so imeli doslej urejenih pet postajališč za avtodome brez urejenega priključka za vodo, elektriko in prostora za rešetko za fekalije. Na prostoru pod cesto glavno cesto, pri krožišču, so nedavno dokončali postajališče za avtodome, na katerem je urejena vsa potrebna infrastruktura.

12 vtičnic, rešetka za sivo vodo in ekološki otok

Na dobrih 1500 kvadratnih metrov so zdaj tam uredili površine za avtodome, na treh stebričkih je prostora 12 vtičnic za priklop na elektriko, v skrajnem levem delu postajališča pa je tudi rešetka z odtokom za izpraznjene prenosnih stranišč v avtodomih in za iztok, med avtodomarji poznane, ti. "sive vode". Ob tem so postavili nekaj klopc, košev za smeti in ekološki otok. Na dovolj velikem postajališču bo tako dovolj prostora za vse željne raziskovanje lepot Kostanjevice na Krki in njene okolice.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

"Turisti so navajeni na to, kar jim nudiš"

"Vemo, da so danes turisti navajeni na to, kar jim nudiš. Mi smo jim začasno nudili to postajališče, brezplačno, a brez infrastrukture. Brez vode, elektrike in kanalizacije," je o turističnih navadah konec avgusta povedal kostanjeviški župan Ladko Petretič.

Postajališče kmalu tudi v Krškem

Podobno postajališče za avtodome bo kmalu zrastlo tudi v Krškem. V načrtih je namreč vzpostavitev postajališča v športnem parku pri Stadionu Matije Gubca, od teniških igrišč proti prostoru, kjer je v bližnji prihodnosti predviden pokrit zimski plavalni bazen.

(bš)

kostanjevica na krki
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja