Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
14.10.2021
06:13
Smeti, Stolovnik, Brestanica
Foto: ePosavje.com
Na zadnji seji krškega občinskega sveta je svetnik Vlado Bezjak iz stranke DeSUS spomnil na problematiko območja z odpadno plastiko v Stolovniku.

"Postopek sanacije je v teku"

KRŠKO Z Občine Krško so svetniku odgovorili, da se aktivno ukvarjajo z okoljskimi izzivi na celotnem območju in eno izmed ključnih območij je tudi v naselju Stolovnik. V začetku letošnjega leta so na pristojni inšpektorat podali poziv glede predvidenih postopkov sanacije območja in z Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor prejeli odgovor, da je postopek sanacije v teku in se bo nadaljeval v skladu z razpoložljivimi sredstvi in prioritetno listo izvršb na Inšpektoratu.

Odpadna plastika, Stolovnik

Na inšpektorat poslali še en dopis

Kot pravijo v odgovoru svetniku, so z Občine Krško - glede na to, da od prejetega odgovora do danes ni bilo izvedenih aktivnosti - Inšpektoratu Republike Slovenije za okolje in prostor, Inšpekciji za okolje na Območni enoti Novo mesto poslali dopis in jih zaprosili, da jih obvestijo o aktivnosti in z reševanjem velike količine plastike in drugih odpadnih materialov, ki se še vedno nahajajo na območju podjetja Koplast EV s.p. v Stolovniku in o nadaljnjem poteku izvršbe.

"O stanju aktivnosti bomo Občinski svet obvestili takoj, ko bomo prejeli odgovor," pravijo na Občini Krško.

(bš, eP)

krško
brestanica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja