Skip to main content
V Posavju 10.4° C Ponedeljek, 22. 2024
27.06.2021
07:58
Foto: ePosavje.com
Krški občinski svetniki so na junijski seji med drugim odločali tudi o trofazni obnovi Ceste krških žrtev, ki bi naj bila dokončana do novembra 2023.

Kmalu začetek obnove Ceste krških žrtev

Cesta krških žrtev je najdaljša mestna ulica v Krškem in tudi najbolj obremenjena. V zadnjih letih se je dobršen del tovornega prometa resda preusmeril na novozgrajeno obvoznico, a vidno slabo stanje na asfaltu nedvomno kaže na nujnost njene obnove. Ker gre za državno cesto, se je občina z Direkcijo za infrastrukturo dogovorila za skupno obnovo, in sicer v treh fazah.

Rekonstrukcija je ocenjena na šest milijonov evrov

Celotna rekonstrukcija ceste bo stala približno šest milijonov evrov. Prva faza, ki naj bi potekala od centralnega mostu do križišča pri pokopališču in bi jo izvedli še v letošnjem letu, je ocenjena na 1,9 milijona evrov, od česar bi Občina Krško zagotovila 530 tisoč evrov. V drugi fazi naj bi nadaljevali z ureditvijo ceste od pokopališča oz. stadiona do nakupovalnega središča, v zadnji, tretji fazi pa z ureditvijo ceste od krške hidroelektrarne do starega mostu.

Umiritev prometa in sprememba podobe ceste

Precej se bo spremenila sama podoba ceste. "Glede na to, da je veliko lažje regulirati promet preko rondojev, je predvideno, da bi pri obeh križiščih, tako kjer se spajata Leskovška cesta in Cesta krških žrtev ter tudi cesta, ki vodi proti pokopališču, promet rešili z rondojem," pravi krški župan mag. Miran Stanko.

V krožišče bodo preuredili tudi semaforizirano križišče pri zdravstvenem domu. "Vidimo, v kakem stanju je, za silo je bila ’poflikana’, ampak to je tako, kot bi se vozil po makadamu," trenutno stanje ceste ocenjuje občinski svetnik iz vrst SLS Janez Barbič. Da cesta potrebuje obnovo, meni tudi svetnik Dušan Šiško iz SNS-a, a se ne strinja s faznostjo obnove. "Moje mnenje je, da bi morali obnovo izpeljati v enem posegu, menim, da celotna obnova ne bi smela trajati več kot šest mesecev," pravi Šiško.

Po prenovljeni Cesti krških žrtev bi se sicer lahko zapeljali najkasneje novembra 2023.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja