Skip to main content
V Posavju 28° C Četrtek, 18. avgust 2022
12.11.2020
18:35
Poklicna gasilska enota Krško, november 2020
Poklicna gasilska enota Krško, Foto: ePosavje.com
V sredo so v Krškem potrdili 11 primerov okužbe, število potrjeno aktivnih je zadnje tri dni okrog številke 100, so pa bili na Občini Krško seznanjeni o primeru okužbe med poklicnimi gasilci.

Potrjena okužba med krškimi poklicnimi gasilci

Stanko: "Upam, da je zadeva pod nadzorom in ne bo kakšnih posebnih težav"

KRŠKO "Na Občini Krško smo bili seznanjeni, da je eden izmed zaposlenih v Poklicni gasilski enoti Krško tudi okužen. Zaradi tega je bila celotna skupina, mislim, da 10 ljudi, poslana v samoizolacijo in upamo, da ni prišlo do širših okužb," nam je v četrtkovem popoldnevu povedal krški župan Miran Stanko.

"Upamo, da ni prišlo do širših okužb"

Kot nadaljuje, "bi to lahko pomenilo tudi težave pri delu same Poklicne gasilske enote. Vemo, da so poklicni gasilci dežurni na avtocesti in tudi na drugih področjih. Upam, da je zadeva pod nadzorom in ne bo kakšnih posebnih težav." Poklicna gasilska enota Krško je gasilska enota širšega pomena, ki poleg osnovnega delovanja na območju občine Krško, izvaja naloge širšega pomena tudi v brežiški in kostanjeviški občini.

Gasilska enota širšega pomena

V omenjenih dveh občinah so aktivirani v primeru nesreč v cestnem, letalskem ali železniškem prometu, ob nesrečah z nevarnimi snovmi in ob reševanju na in iz vode, opravljajo pa tudi druge naloge zaščite in reševanja širšega pomena. Med drugim so odgovorni tudi za razkuževanje površin, nazadnje so bili v akciji v Domu upokojencev v Brežicah.

(bš)

video
krško
koronavirus

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja