Skip to main content
V Posavju 3.4° C Petek, 27. januar 2023
06.03.2020
09:19
V četrtek, 5. marca 2020, so v Knjižnici Brežice v Dvorani Savice Zorko pripravili potopisno predavanje o Havajih.

V Knjižnici Brežice potovali na Havaje

BREŽICE To je bilo že šesto v nizu predavanj, ki jih za širšo javnost organiziramo skupaj s Fakulteto za Turizem Univerze v Mariboru.

Gostili smo Tadejo Borštnar, svetovno popotnico in nekdanjo organizatorico potovanj, ki se je za premik na čudovito otočje odločila iz ljubezni do delfinov. Tam je preživela dve leti in dodobra spoznala obnašanje teh zanimivih morskih bitij. Svojo željo po plavanju z njimi je delila tudi z drugimi. Organizirala je obiske krajev, kjer so lahko turisti tudi sami zaplavali z delfini.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Poleg njene navdušenosti nad delfini in tudi kiti smo spoznali veliko o načinu življenja na glavnem otoku, kjer je bivala. Prijazni, nasmejani in umirjeni ljudje z njenih posnetkov in slik so pričarali posebno vzdušje. Ni bilo težko razumeti, zakaj so tamkajšnji ljudje povsem zadovoljni sami s sabo in svetom okoli sebe. Način življenja, ki je prijazen do sočloveka in narave, je zakoreninjen že v njihovem jeziku. Njihova abeceda vsebuje le dvanajst črk, s katerimi izražajo bistveno; tisto kar je resnično vredno povedati. Že v pozdravu »Aloha« je zajeto mnogo več kot le pozdrav. Havajski način življenja in plavanje z delfini imata na človeka izjemno blagodejen vpliv. Omogočata sproščeno življenje in vračanje k prvotni radosti, ki jo v sebi nosi vsak izmed nas.

Ela Gaborovič, Knjižnica Brežice

brežice
knjižnica brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja