Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
30.05.2019
13:44
Foto: CPT Krško
V sklopu projekta Povezani s Savo (Akronim: PoSava), je CPT Krško v sredo, 29. maja 2019 v Klubu Pod lipo organiziralo srečanje turističnih ponudnikov ob Savi na območju občine Krško.

Srečanje turističnih ponudnikov ob Savi

BRESTANICA Upravljalci naravne in kulturne dediščine, ponudniki namestitev, gastronomije in športnih aktivnosti so bili seznanjeni z rezultati projekta PoSava ob koncu prve faze.

Ob reki Savi bo namreč na voljo nova ponudba in oprema, ki bo namenjena širši uporabi in tudi v turistične namene. Možen bo brezplačni najem koles, izposoja čolnov in ribiške opreme za ribolov na Savi. Kreirane so 3 nove kolesarske poti, katerih gpx trase bodo skupaj z zanimivostmi in ponudbo na poti, možno prenesti na pametne telefone. Nove kolesarske poti je predstavil član Turističnega društva Brestanica, Tone Zakšek, ki bo tudi na voljo za morebitna kolesarska vodenja. Vsa omenjena nova oprema bo na voljo tudi individualnim obiskovalcem že letošnje poletje. Z nadaljnjimi aktivnostmi bomo celovito povezali turistično ponudbo v ribiško-kolesarska doživetja ob Savi. Poleg različnih namestitev v Brestanici in okolici (hostel, parkirišča za avtodome, zasebne sobe) bodo ponudbo ob kolesarski poti dopolnjevali ogledi zanimivosti (Grad Rajhenburg, Grad Turn, železniška postaja Brestanica, Bazilika Marije Lurške, oba tunela nekdanje ozkotirne železnice) ter ponudniki gastronomije. V poletnem času tudi športne aktivnosti na bazenu Brestanica – kopanje, igranje tenisa in odbojke na mivki ter seveda ribolov na reki Savi in ob ribniku Mačkovci.

Operacija PoSava je financirana iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR). Organ upravljanja za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Nosilec projekta Povezani s Savo je Ribiška družina Brestanica – Krško, ki je skupaj z regijskimi partnerji Ribiško družino Sevnica, Gostilno Pečnik, Občino Krško in Centrom za podjetništvo in turizem Krško.

Vir: Center za podjetništvo in turizem Krško

krško
brežice

Pridružite se nam