Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
10.04.2019
08:25
Foto: Nik Pribožič
Občina Krško je objavila javni poziv delodajalcem za vključitev mladih v počitniško delo. Več informacij v nadaljevanju zapisa.

V proračunu je zagotovljenih 30.000 evrov

S ciljem mladim z območja občine Krško zagotoviti pridobivanje delovnih izkušenj ter spoznavanje deficitarnih poklicev na eni strani, delodajalcem pa pridobiti in spoznati potencialne domače kadre, je Občina Krško že tretje leto zapored objavila javni poziv delodajalcem za vključitev mladih v počitniško delo za letošnje leto.

V proračunu letošnjega leta je za ta program zagotovljenih 30.000 evrov, delodajalci pa se lahko za sofinanciranje počitniškega dela prijavijo do 13. maja 2019.

Vir: Občina Krško

Prijave zbirajo do 13. maja

V proračunu letošnjega leta je za ta program zagotovljenih 30.000 evrov, delodajalci pa se lahko za sofinanciranje počitniškega dela prijavijo do 13. maja 2019. Občina posameznemu delodajalcu v višini pet evrov na opravljeno uro dijaka ali študenta sofinancira neto znesek – izplačilo dijaku oz. študentu in prispevke dijaka oz. študenta za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, pri čemer lahko posamezni dijak oz. študent opravi skupno največ 160 ur počitniškega dela.

Prednost na tehničnih in deficitarnih področjih

Prednost bodo imela dela pri delodajalcih tehničnih in deficitarnih področij, kot so strojništvo in obdelava kovin, elektrotehnika in energetika, pekarstvo in slaščičarstvo, kemijska tehnologija, lesarstvo, steklarstvo, gradbeništvo, gozdarstvo, hotelirstvo in gostinstvo, …Delodajalec lahko odda eno ali več prijav, vendar skupno, za vsa področja dela, za največ 640 ur počitniškega dela. Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani občine Krško ali na oddelku za družbene dejavnosti.

Dodatne informacije:
Bernardka Zorko, tel. 07/49 81 284,
e-pošta: bernardka.zorko@krsko.si.

Občina Krško

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja