Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
20.11.2020
19:35
Poziv krškega župana o nedruženju, 19. november 2020
Grafika: ePosavje.com
V občini Krško so v zadnjih petih dneh potrdili 65 novih primerov okužbe, od tega samo v zadnjih treh dneh 59. Ob tem župan Miran Stanko podaja napotek: "Ne družite se po nepotrebnem."

V osmih dneh iz 101 na 146 aktivno potrjenih primerov

KRŠKO V občini Krško so še 9. novembra imeli 101 aktivno potrjen primer okužbe s SARS-CoV-2 virusom. Epidemiološka slika se je v vsega osmih dneh poslabšala v tolikšni meri, da imajo v četrtek, 19. novembra, aktivno potrjenih 146 primerov, med vsemi šestimi posavskimi občinami prvič največ. "Bili smo na dobri poti, 14-dnevno incidenco na 100.000 prebivalcev smo imeli približno 105, kar se je bistveno zmanjšalo od prej," je pred sejo občinskega sveta v četrtek popoldne povedal krški župan Miran Stanko.

"Kar precej je teh novih primerov"

"Žal so očitno prazniki ali kaj drugega povzročili, da je številka zopet poskočila"

"Žal so očitno prazniki ali kaj drugega povzročili, da je ta številka zopet poskočila in se bližamo številki 140 na 100.000 prebivalcev. Kar precej je teh novih primerov. Vsi tisti, ki so okuženi in pozitivni, najbolj sami vedo kaj so naredili narobe, oz. kje so se okužili. Verjetno je šlo za prekomerno in nekontrolirano druženje," dodaja Stanko.

Napotek - "da se ljudje ne družijo pretirano, da se ne družijo po nepotrebnem"

Stanko dodaja, "da vemo, da je situacija takšna in bomo zaprti v tem lockdownu toliko časa, dokler se številke ne bodo zmanjšale v sprejemljive mere. Naloga vsakega od nas je, da se vsaj toliko pazi, da vsaj približno upošteva dana navodila - da se ljudje ne družijo pretirano, da se ne družijo po nepotrebnem. To je napotek."

V četrtek smo se pogovarjali z direktorico ZD Krško

V četrtek dopoldne smo se pogovarjali z direktorico Zdravstvenega doma Krško Tatjano Fabjančič Pavlič. Povedala je, da v Krškem zaenkrat ne moremo govoriti o žariščih na terenu. Po njenih besedah, "gre za razpršene okužbe, ki se na nek način obvladujejo v okviru izbranega osebnega zdravnika. Dejansko so osebni zdravniki zdaj tisti, ki poudarjajo pomembnost, da pacient obvestilo svojega delodajalca, da ne prihaja do prenosa okužb."

V Domu starejših občanov Krško v petek dobili rezultate

To nam je sogovornica povedala v četrtek, v petek pa se je stanje povsem spremenilo - virus je našel pot v Dom starejših občanov Krško, kjer so v petek dobili potrditve ob 18 primerih okužbe med stanovalci in 4 primere med zaposlenimi.

(bš)

krško
video
koronavirus

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja