Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
01.04.2020
18:15
Foto: arhiv ePosavje
Vsi, ki se v teh dneh odpravljate na neodložljivo pot, ste lahko solidarni tako, da dosledno spoštujete prometne predpise in se dodatno ne izpostavljate tveganjem in nevarnostim v prometu.

Prejšnji teden dve osebi umrli, oskrbeli še 20 poškodb

Ostani doma!

Minuli konec tedna sta na slovenskih cestah življenje izgubila kolesar in voznik motornega kolesa, obenem so zdravstveni delavci oskrbeli tri težje in 17 lažjih telesnih poškodb, ki so nastale zaradi prometnih nesreč. Agencija in Policija pozivata tudi k doslednemu spoštovanju novega Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin.

Dosledno upoštevajte prometne predpise tudi v času epidemije

Kot pravijo policisti, je lepo vreme kljub trenutnim razmeram na slovenske ceste konec tedna privabilo večje število udeležencev v prometu. Zaradi ugodnih vremenskih razmer in večje pretočnosti cest lahko nekateri vozniki precenjujejo svoje sposobnosti, vozijo hitreje in bolj agresivno, udeleženci v prometu pa so ob manjši gostoti prometa lahko manj pazljivi in previdni. "Obenem so lahko zaradi trenutne vsesplošne situacije posamezniki manj zbrani, opustijo nekatere previdnostne navade ali so ohlapnejši pri spoštovanju prometnih predpisov," dodajajo v sporočilu.

"Ne obremenjujmo zdravstvenega sistema"

Agencija za varnost prometa opozarja: "Vse udeležence v prometu, ki se morajo odpraviti na nujno pot, pozivamo k doslednemu spoštovanju prometnih predpisov. Ne obremenjujmo zdravstvenega sistema in bolnišničnih kapacitet s posledicami tveganih in nepremišljenih odločitev, z neprilagojeno in neprevidno vožnjo. Naj vas ne zavedejo prazne in bolj pretočne ceste, ki marsikoga lahko zvabijo k prehitri ali tvegani vožnji. Voznike pozivamo k zbrani, trezni, strpni, umirjeni vožnji in dosledni uporabi varnostnega pasu, ki velja za vse potnike v vozilu. Letos sta od 10 umrlih voznikov osebnih avtomobilov le dva umrla uporabljala varnostni pas. Obenem pa skupaj s Policijo pozivamo, naj prebivalci dosledno spoštujejo vse ukrepe iz odlokov za zajezitev širjenja epidemije."

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja