Skip to main content
V Posavju 8.3° C Četrtek, 30. marec 2023
03.02.2021
12:51
Radeče, tatovi po domovih
Foto: arhiv ePosavje
V Radečah so v ponedeljek z 68 zabeleženimi aktivnimi primeri dosegli najvišje število le-teh od začetka testiranj. Iz Štaba Civilne zaščite Občine Radeče so občanom že prejšnji teden poslali poziv.

Poziv k odgovornemu ravnanju

"Zajezitev širjenja virusa je edina pot k postopnemu vračanju v življenja, kakršna smo do lani poznali"

RADEČE "V luči zaskrbljujoče rasti števila okužb z virusom Sars-Cov-2 tudi na območju naše občine Štab Civilne zaščite Občine Radeče vse občanke in občane poziva k odgovornemu ravnanju – strogo se izogibajte vsem nepotrebnim stikom in potem, dosledno uporabljajte zaščitno opremo, upoštevajte priporočene razdalje in premišljeno uporabljajte razkuževalna sredstva. Zajezitev širjenja virusa je edina pot k postopnemu vračanju v življenja, kakršna smo do lani poznali, zato storimo vse, kar je v naši moči, da do tega pride čim prej," so zapisali v pozivu.

Zapis dopolnjujemo.

Občani lahko še vedno koristijo možnost naročanja dostave nujnih živil in zdravil na dom

"Ob odgovornosti do sebe in svojih najbližjih spremljajte tudi svojo okolico, saj se ljudje s trenutno situacijo spopadamo različno, včasih pa ljudem v stiski pomaga že lepa beseda. Vse občanke in občani lahko v dogovoru s KTRC Radeče še vedno koristijo tudi možnost naročanja dostave nujnih živil in zdravil na dom na telefonski številki 03/56-87-940.

HAT in PCR testiranja tudi v prihodnje

Zdravstveni dom Radeče bo tudi v prihodnje izvajal hitre in PCR teste. "Za hitre teste vnaprejšnja prijava ni potrebna, s seboj imejte zgolj osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Za PCR teste pa je potrebna napotitev osebnega zdravnika," dodajajo. V tem tednu bo testiranje v COVID zabojniku pred zdravstvenim domom še v petek od 10. do 11. ure.

Prijave kandidatov za cepljenje

V Zdravstvenem domu Radeče prav tako še vedno zbirajo tudi prijave kandidatov za cepljenje proti virusu Sars-CoV-2. Prijave občank in občanov zbirajo vsak dan med 8. in 13. uro na telefonski številki 064/259-622, za uspešno prijavo boste poleg imena morali navesti tudi datum rojstva in telefonsko številko.

Epidemiološke razmere v občini Radeče

Stanje aktivnih primerov v občini Radeče, 1. februar 2021

Kako so se gibale številke?

V občini Radeče so mejo 10 aktivnih primerov v občini presegli 15. oktobra, mejo 20 šest dni pozneje, mejo 30 aktivnih primerov pa 28. oktobra. Nato so do 27. novembra lani število aktivnih primerov držali pod številko 30, omenjenega dne so bili na številki 20, nato pa se je številka znova začela dvigovati. Mejo 40 aktivnih primerov v občini so prvič presegli 5. januarja, mejo 50 pa nato 20. januarja, ko so v tem dnevu potrdili 19 novih primerov okužbe.

Prek 60 prvič 25. januarja

Mejo 60 aktivnih primerov so prvič presegli 25. januarja, od takrat naprej pa se pod to številko niso spustili. Še več, v teh dneh so s 66-68 aktivnimi primeri na najvišjih številkah od začetka testiranj.

(bš)

radeče
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja