Skip to main content
Torek, 5. december 2023
18.09.2020
14:10
P+R parkirišče na Vidmu
Foto: Občina Krško
V četrek so namenu tudi uradno predali nova parkirišča s spremljevalnimi vsebinami na območju Tovarniške ulice na Vidmu, ob železniški progi nasproti železniške postaje. Več v nadaljevanju.

Namenu predali nova parkirišča na Vidmu

128 parkinih mest, polnilnica za električne avtomobile in kolesarnica za Krčana

KRŠKO Novo P+R parkirišče na Vidmu ob železniški progi je urejeno po sistemu Parkiraj in presedi. To je kombinacija zasebnega in javnega prevoza, ko se uporabnik v mesto pripelje z osebnim vozilom, pot pa nadaljuje z javnim prevozom - mestnim avtobusom, izposojenim kolesom ali peš, na daljše razdalje pa z vlakom.

Skoraj polovica sredstev iz Kohezijskega sklada

Za projekt v skupni vrednosti okoli 490.000 evrov je občini 240.000 evrov uspelo pridobiti iz evropskega Kohezijskega sklada.

Podpredsednik KS mesta Krško: "Lepo območje, ki bo zgled za ostale dele Vidma"

Kot je povedal podpredsednik Krajevne skupnosti mesta Krško Boštjan Pirc, so krajani novo pridobitev lepo sprejeli. "Na tem območju je bilo dalj časa grdo, sivo območje, na katerem so se nabirale smeti in vse ostalo. To, kar smo danes prepustili v uporabo krajanom in ostalim, pridobivamo lepo območje, ki bo zgled za ostale dele Vidma. To je primerno, lepo območje. Zdaj se lahko pohvalimo, da je mesto Krško dobilo prijetno parkirišče in ki upam, da bo služilo namenu," nam je povedal sogovornik.

Nova P+R parkirišča ob železniški progi v Krškem

Pod mostom tudi tri parkirna mesta za tovorna vozila

Na parkirišču je 128 parkirnih mest, sedem parkirnih mest za invalide, dve parkirni mesti za polnjenje električnih avtomobilov ter tri mesta za tovorna vozila, na vhodu na parkirišče pa je še postaja za brezplačno izposojo koles Krčan. Krajšo slovesnost, ki sta jo povezovala učencaa Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško Nina Pleterski in Andrej Preskar, so obogatili učenci Glasbene šole Krško.

Z EU sredstvi uredili parkirišča, polnilnico in kolesarnico

"Projekt je bil s strani Evropske unije sofinanciran polovično. S temi sredstvi je bilo urejeno 135 parkirišč za osebne avtomobile, ureditev polnilnice za električna vozila in izposojevališča za kolesa," je ob otvoritvi povedal krški župan Miran Stanko. V nadaljevanju so uredili tudi Tovarniško ulico in tri parkirišča za tovornjake.

"Temu delu mesta smo dali novo podobo"

"V celoti smo tako uredili ta del mesta Krško, Vidma, ki je bilo v preteklosti dokaj zapuščeno. S tem smo pridobili novo pridobitev v smislu trajne mobilnosti, temu delu mesta pa smo dali novo podobo."

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

(bš)

krško
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice