Skip to main content
V Posavju -0.4° C Petek, 28. januar 2022
26.12.2021
12:13
Novoletno voščilo, Franc Bogovič
Novoletno voščilo

Spoštovani,

že drugo leto zapored se v Sloveniji in Evropi soočamo s pandemijo Covid-19. Če smo upali, da se bodo naša življenja s prihodom cepiv vrnila v običajne tirnice, zaradi prenizke stopnje precepljenosti prebivalstva, pa tudi zaradi pojava vedno novih mutacij virusa, temu žal še ni tako. Soočanje z izzivi pandemije še vedno ostaja ključni izziv tako Slovenije kot Evrope tudi za prihajajoče leto 2022, v katerem bo pomembno, da bomo v družbi zmogli moč in pogum za preseganje medsebojnih razlik in pogledov ter se še bolj povezali za skupno spopadanje z virusom.

To je pomembno tudi zaradi tega, ker so pred nami tudi mnogi drugi izzivi, ki se niso nikamor poskrili: podnebni izzivi, varovanje okolja, prehod v bolj trajnostno energetiko in trajnostno kmetijstvo, povečanje samooskrbe z zdravo in kakovostno, doma pridelano hrano, skrb za ohranjanje poseljenosti podeželja, digitalizacija itd.

Veseli me, da v Posavju sporočila povezovanja že aktivno udejanjamo. Posavske občine med seboj že leta odlično sodelujejo in verjamem, da vsi skupaj postavljamo temelje, da Posavje enkrat postane tudi samostojna pokrajina. Korak bližje k temu cilju smo tlakovali tudi z letošnjo podelitvijo statusa mestne občine Krškemu.

Spoštovani, želim vam vesele, upanja polne in blagoslovljene božične praznike v krogu vaših najbližjih. Praznujte tudi bližajoči se dan samostojnosti in enotnosti s ponosno mislijo, v novem letu 2022 pa vam želim obilo zdravja, optimizma in sreče!

Franc Bogovič,
poslanec v Evropskem parlamentu (SLS/EPP Group)

Naročnik prispevka je: Politična skupina ELS (EPP Group)

krško
oglasna novica
k

Pridružite se nam

Novice iz Posavja