Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
19.06.2020
20:11
Občina Sevnica
Vsako leto 10. junija krajevni praznik obeležuje Krajevna skupnost Blanca, kot spomin na dan, ko se je leta 1945 pouk na tamkajšnji osnovni šoli ponovno pričel izvajati v slovenskem jeziku.

Ob krajevnem prazniku odprli prenovljeni odsek javne poti

Letošnja slovesnost je bila prilagojena aktualnim razmeram. Danes popoldne so v središču kraja Gradec pripravili priložnostni dogodek s podelitvijo priznanj Krajevne skupnosti Blanca in odprtjem obnovljenega odseka javne poti Gradec–Čanje. Obnovljena in na novo asfaltirana javna pot Gradec–Čanje povezuje vasi Gradec in Čanje z lokalno cesto in predvsem vasi Gradec omogoča manj oviran dostop za večja tovorna vozila.

Podelili pohvalo in priznanja

Za aktivno soustvarjanje prijetnega bivanjskega okolja na različnih področjih javnega življenja so v letošnjem letu javno pohvalo Krajevne skupnosti Blanca prejeli člani igralske zasedbe KUD Poklek, plaketo pa Silva Žvar in Franci Kranjec.

Navzoče sta pozdravila predsednik Sveta Krajevne skupnosti Blanca Marjan Ločičnik in župan Srečko Ocvirk. Program so sooblikovali Godba Blanški vinogradniki, Osnovna šola Blanca, Kulturno-umetniško društvo France Prešeren Blanca in Kulturno-umetniško društvo Poklek, povezoval pa ga je domačin Domen Mirt.

(eP, Občina Sevnica)

sevnica

Pridružite se nam