Skip to main content
V Posavju 16.8° C Torek, 21. marec 2023
06.06.2019
08:50
Grafika: Ansat TV
Krajevni praznik so v Leskovcu pri Krškem tudi letos obeležili s svečano sejo s podelitvijo priznanj, na kateri so se spomnili nekaterih vidnejših pridobitev v preteklem štiriletnem obdobju.

"Radi bi naredili tudi nekaj za kvaliteto bivalnega in delovnega okolja"

Praznik Krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem

LESKOVEC PRI KRŠKEM "V preteklih štirih letih smo bili v primerjavi s prejšnjimi leti kar uspešni. Tudi Občina je v okviru krajevne skupnosti postorila vsaj korak dva ali tri naprej," je ob tem povedal Jože Olovec, predsednik Sveta Krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem. "Sedaj se oziramo v prihodnost, odmikamo se od klasičnih komunalnih zadev, radi bi naredili tudi nekaj za kvaliteto bivalnega in delovnega okolja," še pove Olovec.

Lansko leto je zaznamovala obnova Ulice Anke Salmič

Lani je Leskovec pri Krškem zaznamovala obnova Ulice Anke Salmič, sicer ene bolj prometnih ulic v kraju. "Obnovo smo težko pričakovali in hrepeneli po tem dosežku. Žal pa se je zadeva nekako ponesrečila in čakamo na nadaljne ukrepe Občine ali bo pristopila k sanaciji, ali pa bo zadeva takšna ostala še par let in bo nato sledila obnova," dodaja Olovec.

Podelili krajevna priznanja in sejo obogatili s kulturnim programom

Ob krajevnem prazniku so podelili tudi krajevna priznanja. Svečano sejo so ob prazniku obogatili s kulturnim programom, ki sta ga pripravila zbor Lastovke z ljudskimi pesmimi in Kulturno društvo Leskovec pri Krškem z Večerom smeha. Prireditev je tudi tokrat potekala v prostorih leskovške osnovne šole, velika želja krajanov pa ostaja lastni kulturni dom, v katerem bi imeli med 200 in 300 sedežev.

V Krajevni skupnosti Leskovec pri Krškem nekaj več kot 2000 prebivalcev

V krajevni skupnosti Leskovec pri Krškem sicer živi nekaj več kot 2000 prebivalcev. Višina proračuna skupnosti ostaja vsako leto približno enaka in znaša 55 tisoč evrov.

Ansat TV

leskovec pri krškem
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja