Skip to main content
Petek, 1. december 2023
03.07.2019
15:04
Ansat TV
V Krajevni skupnosti Veliki Podlog, ki šteje dobrih 1200 prebivalcev, 25. junija obeležujejo krajevni praznik.

V Velikem Podlogu so praznovali

Krajevni praznik združijo z vaškimi igrami, tradicionalnim družabnim dogodkom, ki vsako leto privabi veliko število udeležencev in drugih obiskovalcev.

Ureditev komunalne infrastrukture v vaseh Jelša in Gorica pri koncu

Predsednica krajevne skupnosti je ob prazniku predstavila pridobitve in projekte, ki so zaznamovali minulo leto. "Ureditev celostne komunalne infrastrukture je v vaseh Jelše in Gorica potekala dve leti. Dela se počasi zaključujejo, a je načeloma že vse urejeno. Zgrajena je bila čistilna naprava, ki bo v bodoče namenjena čiščenju odpadnih voda tudi ostalih vasi." Sledi namreč še ureditev v naseljih Veliki Podlog in Pristava.

Vse omenjene ureditve bodo povečale prometno varnost za vse udeležence v cestnem prometu in prav tako izboljšale kakovost življenja na urejenem območju.

V načrtu nova podružnična šola z vrtcem

V načrtu pa je tudi gradnja nove podružnične šole z vrtcem v Velikem Podlogu, za kar trenutno pridobivajo gradbeno dovoljenje. "Dve leti po pridobitvi gradbenega dovoljenja naj bi pričeli z gradbenimi deli. Upam, da bo temu tako," še dodaja Cizerletova. Podružnična šola Veliki Podlog je sicer še zadnja podružnična šola v občini Krško. 

Ansat TV

krško
posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam