Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
03.07.2020
14:46
Prejšnji petek so v Leskovcu pri Krškem s podelitvijo priznanj obeležili praznik tamkajšnje krajevne skupnosti.

Podelitev priznanj ob prazniku Krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem

KRŠKO V petek, 24. junija, so v Leskovcu pri Krškem ob krajevnem prazniku s položitvijo venca obeležili spomin padlim v prvi svetovni vojni ter vsem izgnancem, ki so umrli v tujini, hkrati pa so se spomnili tudi na vrnitev izseljencev po drugi svetovni vojni. Na slavnostni seji v večnamenski dvorani gasilskega doma so podelili srebrna ter bronasta krajevna priznanja, kij jih je podelil predsednik KS Jože Olovec.

Nagrajenci Alojz Kerin, Jože Petkovšek, Marta Bosina in Stanislav Žičkar

Bronasta krajevna priznanja KS so letos prejeli Alojz Kerin iz Selc za večletno opravljanje funkcije svetnika in Jože Petkovšek iz Leskovca pri Krškem za prizadevno delo in vodenje Društva ljubiteljev suhomesnatih dobrot, ki je po številnih dejavnostih postalo prepoznavno tako doma kot v tujini. Srebrna priznanja so prejeli Marta Bosina iz Leskovca pri Krškem za dolgoletno delovanje na društvenem ter humanitarnem področju) in Stanislav Žičkar za večletno delovanje v PGD Leskovec pri Krškem.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Vse prisotne so poleg predsednika sveta KS v imenu leskovške Krajevne organizacije DIS 1941-1945 nagovorili še Zdenka Žičkar, direktorica krške občinske uprave Melita Čopar in predsednik KD Leskovec pri Krškem Janez Kerin. Slavnostno sejo je povezovala Mirjana Marinčič, v programu pa so nastopili Mojca Pacek, vokalist Krištof Račič, citrarka Timeja Ogorevc Račič in violinistka Živa Letnar.

Anton Hruševar

leskovec pri krškem
fotogalerija
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja