Skip to main content
Nedelja, 24. september 2023
11.09.2021
19:16
Pod sloganom »Živi zdravo. Potuj trajnostno.« Evropski teden mobilnosti pozdravljajo tudi v občini Sevnica.

Evropski teden mobilnosti v občini Sevnica

SEVNICA V sklopu letošnjega 20. jubilejnega tedna mobilnosti bodo od 16. do 22. septembra pod okriljem društev in organizacij potekale različne aktivnosti, ki spodbujajo gibanje v povezavi s trajnostnimi spremembami potovalnih navad. Prav tako bodo posebno pozornost tem vrednotam in pomenu gibanja v sklopu vzgojno-izobraževalnih programov namenjali po šolah in vrtcih.

Posameznike, skupine, razrede, ekipe, društva in organizacije tudi letos vabijo k sodelovanju v posebnem pohodniškem izzivu in v spletnem portalu https://gibaj.sevnica.si/, kjer je možno beležite pohode, spremljati število prehojenih, pretečenih ali prekolesarjenih kilometrov ter sočasno tudi prihranek izpusta CO2 in ocenjeno porabo kalorij. Osrednji dogodek, »Parkirni dan«, bo 18. septembra dopoldan na parkirišču pri sevniški kmečki tržnici; s prikazom vadbe 1000 gibov, popravljalnico in izposojevalnico koles, malim osteotlonom in sprejemom kolesarjev na poti od Radeč do Brežic.

S kolesom ob Savi

Občine Radeče, Sevnica, Krško in Brežice ob Evropskem tednu mobilnosti vabijo na kolesarsko popotovanje »S kolesom ob Savi« od Radeč do Brežic v soboto, 18. septembra, s startom ob 8. uri pri TRC Savus v Radečah. Prevoz z lokalnim vlakom v sodelovanju s Slovenskimi železnicami iz Brežic do izhodišča v Radečah bo za kolesarje iz vseh občin organiziran z železniške postaje v Brežicah ob 7:16 s postanki na vseh železniških postajah do Radeč.

Kolesarska pot bo vodila po dolini Save s predvidenimi postanki ob 8. uri v Radečah (pri TRC Savus), ob 10. uri v Sevnici (parkirišče pred HTC), ob 11:30 v Krškem (Raceland) in ob 13:30 v Brežicah (na dvorišču gradu). Kolesarji se lahko pridružijo tudi na posameznih postankih. Povratek z vlakom iz Brežic do Radeč je predviden ob 15.16. Pot je dolga približno 60 kilometrov in vodi pretežno po makadamskih poteh ob Savi, zato je potrebna primerna oprema in fizična pripravljenost kolesarjev, ki vozijo na lastno odgovornost. Sodelujoče občine bodo v sodelovanju s Slovenskimi železnicami omogočile brezplačen prevoz za vse udeležence, ki se bodo predhodno prijavili do vključno 16. septembra 2021. Več na spletnih straneh občin.

Udeležba oziroma sodelovanje na dogodkih sta možna v skladu z veljavnimi ukrepi preprečevanja širjenja okužbe s covidom-19.

(Občina Sevnica, bš, eP)

sevnica
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja