Skip to main content
Petek, 2. junij 2023
14.01.2021
08:11
Foto: ePosavje.com
V Cerkljah ob Krki so v naslednjih dneh predvideli začetek obnovitvenih del na mostu čez reko Krko, ko bi zaprli promet čez njega. A so zaporo zaradi slabih vremenskih razmer preklicali.

Obnova mostu prestavljena zaradi slabega vremena

BREŽICECerkljah ob Krki že nekaj let čakajo na dolgo pričakovano obnovo lesenega mostu čez Krko. Potem ko so tam že postavili označevalne table za zaporo mostu, so jo v petek preklicali. "Že v lanskem letu smo podpisali pogodbo, tu je treba povedati, da delno sofinancira Ministrstvo za obrambo. Želeli smo začeti v jesenskem delu, vendar smo ugotovili, da bi bil most predolgo časa zaprt, zato smo v lanskem letu pripravili ves material. Treba je vedeti, da je ta most lesen z delno železno konstrukcijo," pove Ivan Molan, župan Občine Brežice.

Most bo pridobil na večji tonaži

Molan upa, da bodo dela v tem tednu vendarle stekla. "Kar pomeni, da bi lahko bil most do junija končan. Naj povem, ker je spomeniško zavarovan, bo ostal most še naprej lesen, glavna nosilna konstrukcija pa bo železna, kar pomeni, da bo most pridobil na večji tonaži in bo v prihodnosti preko tega mostu bila obremenitev preko 15 ton," še doda Molan.

(eP)

brežice
video
posavski tednik

Pridružite se nam