Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
17.02.2022
12:41
Jugozahodni veter, Lisca, 17. februar 2022
Foto: ARSO
Severno od Alp se razteza obsežna hladna fronta, z zahodnimi do jugozahodnimi vetrovi v višinah k nam doteka občasno bolj vlažen in toplejši zrak.

Pred sobotno spremembo vremena močnejši jugozahodnik

BREŽICE V sredinem popoldnevu je v naših krajih zapihal okrepljen jugozahodni veter, ki se je v četrtek zjutraj še okrepil. Na številnih posavskih vremenskih postajah beležimo močne sunke vetra, najmočnejši sunek so zaenkrat zabeležili na Lisci, kjer je v četrtek ob 11.20 zapihalo tudi 87 kilometrov na uro.

Na Lisci 87 km/h, v Krškem in Cerkljah 57 km/h

Na letališču v Cerkljah ob Krki in v Krškem sta bila zaenkrat najmočnejša sunka zahodnega vetra pri 57 kilometrih na uro, z vlažnim zrakom se dviguje tudi temperatura - v Krškem je v času nastanka tega zapisa 11,6°C, desetinko manj v Cerkljah ob Krki, na Lisci pa so 3,9°C.

Kako kaže?

V četrtek popoldne bo več oblačnosti v zahodni in sprva tudi v osrednji Sloveniji, drugod bo precej jasno. Pihal bo okrepljen zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na vzhodu do 16 °C.

V petek lahko tudi 17°C

V petek zjutraj bo sprva precej jasno, po nižinah bo možna megla. Sredi dneva in popoldne bo predvsem na zahodu in v osrednjem delu Slovenije občasno zmerno oblačno, drugod bo prevladovalo sončno vreme, popoldne se bo spet krepil jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 9 do 14, na vzhodu do 17 °C.

Vikend v dežju

V soboto bo oblačno, nekaj jasnine bo sprva le še na vzhodu. Zjutraj se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne okrepile. Meja sneženja bo sprva na nadmorski višini nad 1500 m, popoldne pa se bo pričela spuščati. V nedeljo zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo jasnilo.

Vir: ARSO

(eP)

vreme v posavju
krško
brežice
radeče
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja