Skip to main content
Torek, 28. november 2023
24.11.2020
16:29
Okolju prijazna svečka za dober namen
Foto: Kostak, d. d.
Družba Kostak je v sodelovanju z Zavodom Knof tudi v letošnjem letu pred prvim novembrom ponudila obiskovalcem pokopališč možnost uporabe odgovornih lesenih sveč namesto običajnih.

Zbrana sredstva za dober namen

Z okolju prijazno svečko zbrali skoraj 1.000 evrov, zbrana sredstva še podvojili

KRŠKO Z akcijo Okolju prijazna svečka za dober namen so v Krškem zbrali malo manj kot 1.000 evrov in jih namenili Društvu za boj proti raku Posavja in Obsotelja, družba Kostak pa je kot podporo pri delu društva namenila še dodatnih 1.000 evrov.

Fotogalerija (Foto: Kostak, d. d.):

Predaja zbranih sredstev za Društvo za boj proti raku Posavja in Obsotelja

"Veseli nas, da je okolju prijazna lesena svečka našla svoj prostor pri naših občanih in da se je poslužuje vedno večje število uporabnikov. S tem skupaj prispevamo k zmanjševanju količine odpadnih nagrobnih sveč, hkrati pa naredimo nekaj dobrega tudi za druge. Letos smo zbrali 980,93 evrov, ki smo jih namenili Društvu za boj proti raku Posavja in Obsotelja," so sporočili iz družbe Kostak, d. d..

"Skupaj prispevamo k zmanjšanju odpadnih nagrobnih sveč in naredimo nekaj dobrega za druge"

Samantha Zobec, vodja Pogrebno-pokopališke službe, je sredstva v spremstvu sodelavca Joškota Gorenca in predstavnika Zavoda Knof Ivana Žganca v četrtek, 19. novembra, predala predsednici društva dr. Alenki Krenčič Zagode in podpredsednici društva Vladimiri Tomšič.

Okolju prijazna svečka

Zbrana sredstva podvojili in jih predali dobremu namenu

Darja Modic, pomočnica direktorja Sektorja komunale, pa je v imenu družbe Kostak predstavnicama društva predala še dodatno donacijo v višini 1.000 evrov kot podporo pri izvajanju preventivnih programov. Društvo za boj proti raku Posavja in Obsotelja že več kot 30 let izobražuje člane in njihove svojce ter izvaja preventivne programe za boj proti raku.

Društvo za boj proti raku Posavja in Obsotelja

"V času, ko je največ pozornosti tako v družbi kot zdravstvu namenjeno koronavirusu, je pomembno, da se ne pozabi tudi na druge težke bolezni. Zgodnje prepoznavanje in pravočasno zdravljenje rakavih bolezni je ključno oziroma kot pravi slogan društva: »Za naše skupno zdravje – ne umrimo zaradi sramu. Več znanja – manj raka.«," so še zapisali v sporočilu.

(bš)

krško
kostak krško
fotogalerija
zavod knof

Pridružite se nam

Novice iz Posavja