Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
07.06.2021
09:57
Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
V Sevnici še do 10. junija zbirajo predloge za projekte, ki jih bodo uvrstili v participativni proračun za leto 2022.

Še do 10. junija zbirajo predloge za participativni proračun

SEVNICA Na Občini Sevnica pravijo, da so za participativni proračun za naslednje leto namenili 120 tisoč evrov. "Glede na navedene značilnosti posameznih krajevnih skupnosti je bilo pri pripravi participativnega proračuna za leto 2022 določenih šest območij razporejanja dela proračunskega denarja, za vsako izmed območij pa kvoto do 20 tisoč evrov," pravijo v sporočilu.

Glasovanje predvidoma v septembru

Seznam pobud, ki bodo ustrezale kriterijem, bodo objavili na občinski spletni strani in preko sredstev obveščanja vsaj mesec dni pred glasovanjem. V Sevnici pravijo, "da bo v teh objavah posamezna pobuda označena z unikatno kodo, ki bo uporabljena za glasovanje. Glasovanje bo predvidoma potekalo v začetku septembra 2021 in bo javno najavljeno. Glasovanje bo časovno omejeno in bo teklo preko SMS oddajanja glasov. Glasovati bo možno enkrat za eno pobudo."

V proračun Občine Sevnica za leto 2022 bodo uvrstili tiste pobude, ki bodo prejele največ glasov znotraj posameznega območja, seštevek njihovih vrednosti pa ne bo presegel najvišje vrednosti območja. V primeru enakega števila glasov bo prednost imela pobuda, ki bo število glasov zbrala hitreje.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja