Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
27.10.2020
07:21
Učenci OŠ Maksa Pleteršnika Pišece so s svojima razredničarkama Katjo Berkovič in Romano Žnideršič opravili kup zanimivih aktivnosti, povezanih z vodo, naravo, vrtom, čebelami in zelišči.

Učenci so opravljali veliko različnih aktivnosti

PIŠECE Da je Gabernica še kako pomembna za kraj Pišece, nas je opomnila naša nekdanja učiteljica Anica Butkovič (tudi predsednica Turističnega društva Pišece), ki nas je popeljala ob Gabernici vse do mlina, nam odprla njegova vrata in pokazala, kaj vse se tam nahaja in čemu služi vsak kos opreme, svoje zanimivo predavanje pa zaključila pod vaškim kozolcem. Voda je bila vodilo tudi pri eksperimentiranju v učilnici. Učenci so s pomočjo učiteljice Katje izvedli zanimive vodne poskuse, kjer so ugotavljali plovnost, agregatna stanja, kako nastane dež in podvodni vulkan.

Da pa ne bi bilo našega življenja brez čebelic, smo slišali iz ust dveh čebelarjev, Andreja Sotelška in Dominika Kosija, ki sta nas pričakala pri šolskem čebelnjaku in nam predstavila življenje in pomen čebel, hkrati pa nam podarila lonček kostanjevega medu, ki ga vsako jutro pridno poližemo vsak s svoje žličke.

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece):

Ustvarjali so iz naravnih materialov

Učiteljica Romana Žnideršič se je s svojimi tretje- in četrtošolci lotila ustvarjanja iz naravnih materialov. Njihovi izdelki (kuščarji, želve, ribice iz kamnov, sovice iz kostanja, ježki in aranžmaji iz storžev) že krasijo gredice ob šoli, v šolski jedilnici pa je zaslediti sončne lovilce žarkov (listi iz gozda, plastificirani). Naravni material je še kako koristen za izdelavo igrač. Najmlajši so z učiteljico Anico izdelovali stolčke iz sitja, malo večji pa igro 3 v vrsto z učiteljico Romano. Tretje- in četrtošolci so pripravili tudi hrano za ptice in jo izobesili na veje ob vodnjaku.

Peš v Pavlovo vas na razstavo buč

Sončne in tople predpočitniške dneve smo preživeli čim več na svežem zraku, v četrtek pa se peš podali v Pavlovo vas k Milanu in Mariji Bračun, ki že vrsto let pripravljata čudovito razstavo buč. To niso le navadne buče, to so buče, ki imajo vsaka svojo zgodbo. Da sta Milan in Marija prava umetnika, hkrati pa tudi zelo prijazna gostitelja otrok, smo se prepričali tudi sami in bili nadvse navdušeni nad vsem, kar smo videli pri njiju.

Ogled vrta

Ker je bila letošnja tema vrt življenja, smo se podali tudi na čisto pravi vrt, si pogledali, kaj raste na njem, sicer pa pojemo vso zelenjavo, ki med letom zraste na našem šolskem vrtu. Čeprav imamo za šolo tudi manjši zeliščni vrt, so si najmlajši v svoji učilnici pripravili zeliščni kotiček. Tudi brez peke kostanja ne gre na naših taborih, tudi letos smo se ga pošteno najedli.

Ob koncu tedna smo si bili enotni, da ima beseda vrt res ogromno pomenov, da to ni le gredica s solato ali peteršiljem. Hkrati pa smo mnenja, da moramo v teh časih paziti na svoje zdravje z rednim gibanjem, zdravo prehrano, predvsem pa, kot to rada poudari naša gospa ravnateljica Nuška Ogorevc, z lepimi odnosi med vsemi nami. Zdaj pa odhajamo na počitnice, a hkrati želimo, da se v novembru spet srečamo v šoli. Srečno tudi vsem vam!

Novinarska ekipa OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

brežice
fotogalerija
šole v posavju

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja