Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
19.12.2020
21:04
Gneča na Obrežju, 19. december 2020
Grafika: ePosavje.com
Če imate kljub prepovedi prehajanja občinskih meja kakršnokoli pot proti Brežicam, nikar po avtocesti. V soboto, 19. decembra, je kolona vozil na avtocesti segala vse do Skopic, največ 16 kilometrov.

NAJPOMEMBNEJŠE INFORMACIJE:

Zadnja osvežitev: 09:11, 20. december 2020

Predpraznična selitev narodov, 18. in 19. december 2020

Selitev narodov v znamenju in v času epidemije COVID-19

Napovedi prenekaterih, da bo letos v času božičnih praznikov zaradi epidemije po Evropi manj potovanj, se vsaj v tem koncu tedna ne uresničujejo. Na mejnih prehodih z Republiko Hrvaško so že od petkovega jutra beležili povečano število vozil na izstopu iz države, v noči s petka na sobote se je stanje le še slabšalo, v soboto zjutraj pa dokončno poslabšalo. Čakalna doba za prestop meje na Obrežju je bila tudi 6 ur in več.

Kolona vozil dolga več kot 12 kilometrov

V sobotnem jutru so namreč na avtocesti Drnovo - Obrežje beležili več kot 12 kilomterov dolgo kolono vozil. Gneča je tudi na drugih dveh pomembnejših mejnih prehodih s Hrvaško, v Slovenski vasi na izstop iz države v sobotnem jutru (8:02) čakajo dve uri, v Rigoncah 1 uro in 45 minut.

* Iz minute v minuto *:

(20:41) Policisti umirjanje situacije pričakujejo v nedeljo zjutraj

Kot pišejo hrvaški mediji, so v soboto od polnoči do 16. ure na mejnih prehodih zabeležili 28.905 vozil in 63.484 putnikov. Največ je bilo potnikov v tranzitu, njih 52.390. Na Bregani je v soboto od polnoči do 16. ure v državo vstopilo 14.946 potnikov v 4580 vozilih, od tega skoraj 15.000 potnikov jih je bilo 12.820 tranzitnih.

Neodgovorni vozniki

(18:31) Policisti o dogajanju na mejnih prehodih

Policisti Policijske uprave Novo mesto imajo v okolici mejnih prehodov (in na njih) v soboto veliko dela. Tole o sobotnem dogajanju pravijo na Policijski upravi Novo mesto. > VEČ

(16:15) Na Obrežju še vedno čakalna doba 8 ur, drugod že manjša

V popoldnevu je na Obrežju potrebno za prestop meje še vedno čakati 8 ur, drugod so se časi zmanjšali - tako je v Slovenski vasi potrebno za prestop čakati še 30 minut, v Rigoncah 45 minut, še več - 3 ure in pol - pa v Bistrici ob Sotli.

(14:36) V Rigoncah še 45 minut, v Slovenski vasi 2 uri za prestop meje

Na avtocesti je zastoj vozil še vedno dolg 16 kilometrov in sega vse do Viher. Čakalna doba na izstop iz države je na trenutno Obrežju 9 ur, v Rigoncah 45 minut, 2 uri pa v Slovenski vasi.

Krška vas, Prilipe

(13:18) Tri ure in pol od Krške vasi do Prilip

In koliko časa ljudje že stojijo v koloni? Dolgo! Malo naprej od mostu čez Krko v Krški vasi smo ob 9. uri 45 ulovili tovornjaka z rumeno kabino. Ob 13. uri in 15 minut je bil na Prilipah. Tri ure in pol za dobre štiri kilometre avtoceste.

(12:40) Čakalna doba tudi v Bistrici ob Sotli

Na mejnem prehodu Bistrica ob Sotli za prehod meje čakajo 3 ure.

(12:36) Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(12:25) 9 ur za prestop meje na Obrežju, 3 v Slovenski vasi

V popoldnevu za prestop meje na Obrežju čakajo potniki v 15 kilometrov dolgi koloni, ki sega vse do Skopic. Po oceni Prometno informacijskega centra je ob 12. uri in 27 minut potrebno za prestop meje na Obrežju čakati 9 ur, v Slovenski vasi 3 ure, v Rigoncah 1 uro in 15 minut. Čakalna doba pa je tudi na preostalih mejnih prehodih z Republiko Hrvaško Starod, Jelšane, Metlika, Bistrica ob Sotli, Dobovec, Gruškovje, Zgornji Leskovec in Zavrč.

(12:22) V soboto na avtocesti še ena nesreča

Po petkovi jutranji nesreči na Obrežju še ena na avtocesti pri Čatežu, dve poškodovani osebi so krški reševalci predali brežiškim kolegom. > VEČ

(11:10) Previdno tudi vozniki iz smeri Brežic proti Drnovem!

S Prometno informacijskega centra za državne ceste ob tem opozarjajo voznike, ki vozite iz smeri Obrežja proti Ljubljani, da vozite previdno mimo zastoja na nasprotni strani. Zakaj? "Zaradi ljudi, ki iz kolone prečkajo avtocesto," pravijo v sporočilu.

(10:55) Reševalni pas je namenjen reševalnim ekipam!

Že od petkovega dopoldneva je proti mejnemu prehodu Obrežje povečan promet. Eno prometno nesrečo so obravnavali v petkovem jutru, drugo v soboto dopoldne. In z njo neodgovorne voznike ...  > VEČ

(09:30) Zastoj dolg 14 kilometrov

Zaradi reševanja zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani

"Na dolenjski avtocesti med priključkom Drnovo in mejnim prehodom Obrežjem proti Hrvaški, 14 kilometrov. V zastoju je zaradi prometne nesreče oviran promet. Zaradi reševanja je zaprt prehitevalni pas med Čatežem in Drnovim proti Ljubljani," pravijo na Prometno informacijskem centru za državne ceste.

(09:08) Nesreča na Čatežu

In da bo mera polna, je na avtocesti Drnovo - Obrežje pri Čatežu, ob 8. uri in 47 minut prišlo še do prometne nesreče.

Obrežje, Rigonce, zastoj na meji

(08:25) Kolona na avtocesti dolga 12 kilometrov

Po poročanju Prometno informacijskega centra za državne ceste je kolona vozil na avtocesti od Obrežja proti Drnovemu dolga 12 kilometrov. Sodeč po spletnih kamerah je v zadnjih minutah prišlo do 

(08:05) Nikar po avtocesti

Če imate kljub prepovedi prehajanja občinskih meja kakršnokoli pot proti Brežicam, nikar po avtocesti. V času nastanka tega zapisa je kolona vozil do Krške vasi.

(08:00) Tako je bilo na Obrežju v soboto zjutraj

(07:55) V petkovem večeru na Obrežju

(07:50) V petek zjutraj sedem poškodovanih

V petkovem jutru se je pred mednarodnim mejnim prehodom Obrežje, v zastoju vozil, zgodila prometna nesreča, ko se je v verižnem trčenju treh vozil poškodovalo sedem oseb, eno od teh so brežiški reševalci prepeljali v bolnišnico.

(bš)

ceste
brežice
krško
državna meja

Pridružite se nam

Novice iz Posavja