Skip to main content
V Posavju 6.2° C Ponedeljek, 5. december 2022
06.12.2019
12:25
Miklavž na Zdolah
Foto: arhiv ePosavje
Prišel je mesec december, mesec, ki je poln nekega pričakovanja, hrepenenja, želja. Ljudje smo drugačni v decembru. Morda samo zaradi tega, ker se bližajo dnevi, ki bodo nekoliko razbili vsakdanjik.

Miklavž obiskal otroke v Krajevni skupnosti Zdole

ZDOLE Morda zaradi otrok, ki so v decembru tako polni smeha in iskric v očeh, polnih pričakovanja in radosti. Za prve iskrice v očeh otrok in tudi tistih, ki so otroci po duši je poskrbel prvi dobri mož. Miklavž je prvi med tremi možmi, ki nosijo darila v mesecu decembru. Na Zdolah, ker imajo »miklavžev urad« že skoraj četrtstoletja v organizaciji THD Zdole, so tudi letos poskrbeli, da je sv. Miklavž s svojim spremstvom obiskal 63 otrok starih od 1 do 6 leta, s prebivališčem v tamkajšnji Krajevni skupnosti.

"Miklavž prihaja! Če ne boš pridna, ti ne bo prinesel drugega, kot »šibo«! Ali pa te bodo kar parklji odnesli!" Izkazalo se je, da so bili otroci pridni in ni nikogar odnesel parkelj, je pa z dolgim redečim jezikom, ki mu je molel iz ust in verigami prestrašil marsikaterega krajana. Še dobro, da ga je Miklavž spodil in da sta z angelčkom lahko obdarila otroke…. In povedal nam je, da drugo leto zopet pride…

Turistično hortikulturno društvo Zdole

krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja