Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
21.09.2021
08:15
Spominsko srečanje na Okroglicah
Foto: ZZB NOB Krško
Spominsko srečanje na Okroglicah je zopet minilo v okrnjeni izvedbi, saj so število prisotnih oblikovali ukrepi proti koroni.

Spominsko srečanje na Okroglicah

SEVNICA Manjše število prisotnih pa ne pomeni, da je bil spomin na dogodke pred sedeminsedemdesetimi leti manj slavnostno obeležen. Pozdravni nagovora sta udeležencem srečanja, ki so se ga udeležili praporščaki in predstavniki ZB za vrednote NOB Brežice, Krško in Sevnica, OZ ZVVS Sevnica, Društva izgnancev ter domačini namenila tovarišica Vladka Blas in podžupan Občine Sevnica, g. Janez Kukec. Slavnostni govornik tov. Tit Turnšek pa je orisal spomine na pretekle dogodke in opozoril na nevarnost ponovnega rojevanja neonacizma in klerofašizma.

Fotogalerija

Spomin na šest mladih fantov, ki so v razmaku enega meseca dali življenja za svobodo in nas s tem zadolžili, da vrednote NOB prenašamo na generacije, ki prihajajo za nami. Opomnil je, da se je med NOB rojevala in rodila slovenska država. Imeli smo svoj denar, tiskarne, izdajali časopise, imeli svoj radio, mrežo bolnišnic, na osvobojenem ozemlju šole, gledališče, kulturne skupine, partizanski pevski zbor. Ničesar podobnega ni bilo v nobenem odporniškem gibanju.

Čeprav smo letos zaznamovali 76. obletnico zmage nad fašizmom in nacizmom, ta boj še vedno traja, saj to dokazujejo obritoglavci in rumeni jopiči, ki jih podpira tudi aktualna vlada in na žalost tudi predsednik države, ki se do teh zadev ne opredeljuje. Glede na to, da tudi Evropa zaznava, kam drsi Slovenija, bo lahko samo združeno ljudstvo ustavilo ta sev klerofašizma.

Smrt fašizmu – svobodo narodu!

Anton Petrovič,
ZZB NOB Krško

prejeli smo
fotogalerija
sevnica

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja