Skip to main content
V Posavju 6.2° C Ponedeljek, 5. december 2022
02.06.2020
14:09
Preleti letal, 1. junij 2020
Grafika: ePosavje.com
Pripadniki 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske in 31. lovskega polka Vojnega letalstva ZDA so v ponedeljek, 1. junija, ob koncu epidemije covid-19 opravili skupen prelet nad Slovenijo.

Simbolična zahvala vsem aktivnim v času epidemije

Prelet šestih letal F-16 in treh Pilatusov

KRŠKO "Z akcijo so se piloti simbolično zahvalili zdravstvenim delavcem, pripadnikom Civilne zaščite in vsem, ki ste bili oziroma ste se vključili v sistem zaščite in reševanja ter vsem, ki ste med epidemijo zagotavljali delovanje vseh osnovnih sistemov v državi," dodajajo v sporočilu.

Zahvala z neba

"Čeprav smo k dobri epidemiološki sliki prispevali pravzaprav vsi, je bilo najtežje breme predvsem na plečih zdravstvenih delavcev – v zdravstvenih ustanovah UKC Ljubljana in Maribor, Kliniki Golnik in SB Celje, na 16 vstopnih točkah za testiranje potencialno okuženih, po domovih za starejše, v 13 zdravstvenih ekipah, oblikovanih za pomoč osebju v domovih za starejše, epidemiologih … Njihove napore so v ozadju podpirali še številčnejši pripadniki Civilne zaščite, Slovenske vojske in vsi, ki ste bili oziroma ste se vključili v sistem zaščite in reševanja ter vsi, ki ste zagotavljali delovanje vseh osnovnih sistemov v državi," v uvodu ponedeljkovega dogodka pravijo v Slovenski vojski.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com)

Tudi čez Posavje

Ljubljana, Golnik, Kranj, Celje, Ptuj, Šmarje pri Jelšah

Tako so v preletu sodelovali pripadniki 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske in 31. lovskega polka Vojnega letalstva ZDA iz italijanskega Aviana. Piloti so s petimi letali F-16 in tremi letali PC-9 v ponedeljek, 1. junija, preleteli Jesenice, Golnik, Kranj, Ljubljano, Celje, Maribor, Ptuj, Šmarje pri Jelšah, Brežice, Novo mesto, Metliko, Postojno in Izolo.

(bš)

slovenska vojska
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja