Skip to main content
V Posavju 3.7° C Nedelja, 28. november 2021
02.06.2020
14:09
Preleti letal, 1. junij 2020
Grafika: ePosavje.com
Pripadniki 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske in 31. lovskega polka Vojnega letalstva ZDA so v ponedeljek, 1. junija, ob koncu epidemije covid-19 opravili skupen prelet nad Slovenijo.

Simbolična zahvala vsem aktivnim v času epidemije

Prelet šestih letal F-16 in treh Pilatusov

KRŠKO "Z akcijo so se piloti simbolično zahvalili zdravstvenim delavcem, pripadnikom Civilne zaščite in vsem, ki ste bili oziroma ste se vključili v sistem zaščite in reševanja ter vsem, ki ste med epidemijo zagotavljali delovanje vseh osnovnih sistemov v državi," dodajajo v sporočilu.

Zahvala z neba

"Čeprav smo k dobri epidemiološki sliki prispevali pravzaprav vsi, je bilo najtežje breme predvsem na plečih zdravstvenih delavcev – v zdravstvenih ustanovah UKC Ljubljana in Maribor, Kliniki Golnik in SB Celje, na 16 vstopnih točkah za testiranje potencialno okuženih, po domovih za starejše, v 13 zdravstvenih ekipah, oblikovanih za pomoč osebju v domovih za starejše, epidemiologih … Njihove napore so v ozadju podpirali še številčnejši pripadniki Civilne zaščite, Slovenske vojske in vsi, ki ste bili oziroma ste se vključili v sistem zaščite in reševanja ter vsi, ki ste zagotavljali delovanje vseh osnovnih sistemov v državi," v uvodu ponedeljkovega dogodka pravijo v Slovenski vojski.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com)

Tudi čez Posavje

Ljubljana, Golnik, Kranj, Celje, Ptuj, Šmarje pri Jelšah

Tako so v preletu sodelovali pripadniki 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske in 31. lovskega polka Vojnega letalstva ZDA iz italijanskega Aviana. Piloti so s petimi letali F-16 in tremi letali PC-9 v ponedeljek, 1. junija, preleteli Jesenice, Golnik, Kranj, Ljubljano, Celje, Maribor, Ptuj, Šmarje pri Jelšah, Brežice, Novo mesto, Metliko, Postojno in Izolo.

  (bš)

  slovenska vojska
  krško
  brežice
  sevnica

  Pridružite se nam