Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
25.01.2022
20:12
Obnova Ceste krških žrtev v Krškem
Foto: ePosavje.com
V začetku novembra lani so v Krškem začeli s prenovo najdaljše ulice v mestu, Ceste krških žrtev. Gradbena dela potekajo po načrtih, v 1. fazi prenove so trenutno pri Mladinskem centru Krško.

Obnova Ceste krških žrtev v Krškem

KRŠKO Na Cesti krških žrtev v Krškem so sredi lanskega decembra so asfaltirali del ulice od starega mostu do gostilne Feral in nato gradbišče premaknili nižje proti Stadionu Matije Gubca. Gradbena dela v zadnjih januarskih dneh potekajo na delu ulice pod Mladinskim centrom. Prav tam bo tudi ena bolj opaznejših sprememb na tem delu ulice, s katero bodo umirili promet pred in po nekdanjem prehodu za pešce. Ulica bo po končanih delih prijaznejša za pešce in kolesarje. 

Križišče v krožišče

Trikrako križišče Ceste krških žrtev in Gubčeve ulice bodo spremenili v mini krožno križišče s povoznim sredinskim otokom, na levi strani bodo obstoječ pločnik za pešce razširili na 2 metra. Vrednost prve faze obnove Ceste krških žrtev je 1,9 milijona evrov, od tega bo 1,1 milijona krila Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, preostanek pa Občine Krško. Kakor so predvideli, bodo dela bodo po terminskem planu potekala predvidoma štiri mesece, izvajalec bo dela prilagajal vremenskim razmeram in delovanju asfaltne baze.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Obnova CKŽ v treh fazah

Obnovo Ceste krških žrtev so sicer razdelili v tri faze, prvi fazi bosta sledili še fazi od krožišča pri hidroelektrarni do "starega" mosta čez Savo in dela od pokopališča do nakupovalnega centra na vstopu / izstopu iz Krškega. Ulico bodo prenavljali po odsekih, z drugim odsekom naj bi začeli junija naslednje leto in končali novembra, zelo podobno pa bi izpeljali še tretji odsek, od junija do novembra 2023. 

(eP)

ceste
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja