Skip to main content
Petek, 12. april 2024
13.05.2020
19:40
Prenova Tončkovega doma na Lisci pred zaključkom
Grafika: ePosavje.com
Prenova v Tončkovem domu na Lisci, ki je bila za letos načrtovana, je tik pred zaključkom. Gre za obnovo nekaj več kot 40 let stare kuhinje, točilnega dela in spominske sobe. In kdaj ga bodo odprli?

Preverili smo, kako poteka prenova Tončkovega doma na Lisci

Odprtje napovedujejo še v tem mesecu

SEVNICA V Tončkovem domu na Lisci so februarja pričeli izvajati pripravljalna dela za obnovo kuhinje in predprostora ter preureditve tematske sobe. Zdaj so dela tik pred zaključkom. Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica, pravi, da je bil v sklopu obnove prenovljen vstopni del v dom. "Prenovljena je bila kuhinja, ki je bila izjemno potrebna prenova. Zdaj je sodobna, času primerna kuhinja in lahko se samo razveselimo, da je bivša kuhinja zdržala toliko desetletij in dajala temu objektu tisto, kar je potrebno, da je lahko preživel in izpolnjeval potrebe gostov na tej lokaciji," pove Ocvirk.

Postopno posodabljanje Tončkovega doma na Lisci

Vrednost naložbe znaša dobrih 100 tisoč evrov. "Tončkov dom na Lisci preko projektov postopno posodabljamo in ga delamo atraktivnega za razvoj turizma in športno-rekreativnih dejavnosti na tem območju."

"Letošnja turistična in športno rekreativna sezona bo drugačna"

Kot pravi sevniški župan, se je prenova Tončkovega doma na Lisci zaradi koronakrize nekoliko podaljšala. "Kljub temu, da so bili objekti gostinskega značaja zaprti in da so bile ekipe prisotne v manjšem številu, bomo v maju ta objekt lahko odprli in da bo nov najemnik lahko v skladu z navodili NIJZ-ja in omejitvami lahko začel uporabljati ta objekt. Pomembno je, da ta objekt prične delovati. Letošnja turistična in športno rekreativna sezona bo drugačna, ta objekt lahko s svojim položajem in načinom dela novemu načinu turizma doda novo dimenzijo," dodaja Ocvirk.

V sklopu prenove tudi rušitev depandans

V času prenove notranjih prostorov Tončkovega doma je potekala še rušitev depandans, ki so bile zaradi dotrajanosti neprimerne za uporabo.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(bš)

lisca
sevnica
video
posavski tednik
varuj vodo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja