Skip to main content
V Posavju 3.5° C Sreda, 19. januar 2022
19.12.2019
12:30
Foto: Arhiv PGD Radeče
V mesecu decembru se marsikje izvajajo pregledi opravljenega in tudi Komisija za delo z mladino pri PGD Radeče je sklenila rezultate prizadevanj celotnega iztekajočega se koledarskega leta.

Pregled leta pri PGD Radeče

Zadnje srečanje v letu 2019 so mentorji otrokom pripravili v bolj sproščenem smislu, saj so mladi gasilci izdelovali voščilnice, ustvarjali in barvali, manjkalo pa ni niti postavljanje in krašenje smrečice v gasilskem domu - v garderobnih prostorih, kjer sicer poteka vse najpomembnejše: redne torkove operativne vaje, sestanki posameznih delovnih skupin, priprava na izvoz pred intervencijo in tudi marsikatera plodna ideja se porodi.

Številni izmed otrok, ki sestavljajo gasilski podmladek PGD Radeče, so se tudi letos vestno in redno udeleževali vaj, katere so mentorji pripravljali ob sredah popoldan vsake dva tedna. Leto 2019 je bilo za gasilsko mladino posebej uspešno, ker je pionirska ekipa dosegla pomemben uspeh, 1. mesto na tekmovanju GZ Radeče in s tem uvrstitev na regijsko tekmovanje - kdaj se je društvo nazadnje veselilo takega dosežka, pa ne pomnijo niti najstarejši člani.

Utrdili so tudi vezi s pobratenim PGD Miklavž na Dravskem polju in se teden dni pred nastopom na regijskem gasilskem tekmovanju s pionirsko ekipo udeležili (prav tako po mnogih letih) prijateljskega gasilskega tekmovanja, ki je potekal v oktobru.

Ker se vodstvo GZ Radeče in tudi mentorji po društvih zavedajo, da je potrebno otroke za njihov trud, vložen čas in prizadevanja, nagraditi, so jih pod organizacijsko taktirko predsednika Komisije za mladino pri GZ Radeče, Sebastjana Jevševarja, konec avgusta peljali na nagradni aktiven izlet - pionirji so se veselili poskakovanja v ljubljanskem TrampolinWoop-u, gasilski mladinci in pripravniki pa adrenalinskega podviga v Pustolovskem parku Geoss.

FOTOGALERIJA (Foto: Arhiv PGD Radeče):

V septembru, ko se je začelo novo šolsko leto, so radeški gasilci v svoje vrste uspeli pridobiti kar nekaj novih nadobudnežev, in tako danes, ko se leto počasi poslavlja s ponosom gledajo na 23 mladih gasilcev - 7 cicibanov (najmlajši šteje štiri leta) in 16 pionirjev, zavedajoč se, da bodo čez leta oni nadaljevali delo, če jih bodo le ustrezno spodbujali in motivirali ter nanje prenašali znanje ter znanje ostalih sotovarišev v društvu.

Preden so mentorji Andreja Pohar, Sebastjan Tratar, Mitja Romih in Doroteja Jazbec svojim gasilskim varovancem zaželeli lepe praznike, je poveljnik PGD Radeče, Janez Sonc, vsakemu izmed prisotnih otrok izročil darilo, za pripravo katerega je poskrbel prav tako član društva, Jernej Hren.

Po tem, ko so mentorji mladine še izmenjali nekaj besed v smislu analize leta 2019 in pogledov v leto 2020, je poveljnik Janez Sonc "obdaril" še predsednika Komisije za mladino pri PGD Radeče, Martina Simčiča in enega od mentorjev mladine, Sebastjana Tratarja - prejela sta manjkajočo zaščitno osebno opremo za namen udeležbe na intervencijah.

Dan poprej pa so le-to prejeli še nekateri drugi operativni gasilci društva, s čimer se je druga tretjina odrejene zahteve (ob inšpekcijskem nadzoru izpred leta dni) po nabavi zaščitnih oblek realizirala. S tem je PGD Radeče s strani Občine Radeče, ki je po Zakonu o gasilstvu zavezana k zagotovitvi sredstev za nabavo gasilske zaščitne opreme, v letu 2019 prejelo skupno osem kompletov, ki so sestavljeni iz gasilske zaščitne obleke, škornjev in čelade.

S srečanjem, na katerem je mladina PGD Radeče že okusila predpraznično vzdušje tudi v domačem gasilskem domu, so zaključili leto 2019, znova pa se snidejo v novem koledarskem letu, ko se že pričnejo aktivne priprave na kviz gasilske mladine. 

Doroteja Jazbec

gasilci
radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja