Skip to main content
Torek, 28. november 2023
05.09.2019
18:29
Grafika. Rastrišča sreče
MC Krško, MD Bistrica ob Sotli ter KTRC Radeče okviru projekta Rast(išče) sreče (RIS) ob pričetku šolskega leta ponovno odpirajo vrata preventivnih središč.

Preventivna središča RIS odpirajo svoja vrata

Preventivno središče s svojimi aktivnostmi omogoča kvalitetno preživljanje prostega časa mladih ter lažje soočanje z vsakodnevnimi izzivi odraščanja. V preventivnih središčih mladi lahko naredijo domače naloge, so deležni učne pomoči, kreativnih delavnic, socialnih iger, druženja,… Vabljeni so vsi nad 10. letom starosti in brez predhodne najave.

Dom na Free v MC Krško bo svoja vrata odprl v drugem tednu septembra, v torek, 10. septembra, družili pa se bodo vse šolsko leto od torka do petka od 14.00 do 17.00.

Preventivno središče v Bistrici ob Sotli bo svoja vrata prav tako prvič odprlo v torek, 10. septembra 2019. Druženje mladih z mladinskimi delavci in prostovoljci pa bo skozi celo leto potekalo ob torkih in petkih od 12.00 do 15.00.

Pojnt v Radečah je odprl svoja vrata že v ponedeljek, 2. septembra 2019, njihov celoletni urnik bo potekal ob ponedeljkih, sredah in petkih od 12.00 do 16.00.

DI Zaupanje iz Sevnice bo do konca projekta še vedno izvajal individualno delo z mladostniki, za starše vključenih mladostnikov nudijo brezplačno terapevtsko svetovanje.

V soboto, 21. septembra 2019, bodo partnerji v okviru projekta RIS v MC Krško izvedli skupno usposabljanje za prostovoljce za delo v preventivnih središčih in za individualno delo z mladostniki. Zainteresirani lahko pišete in se prijavite na mihaela.kovacic@mc-krsko.si in barbara.masnik@mc-krsko.si. Vse aktivnosti v projektu so za uporabnike brezplačne.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Rast(išče) sreče

radeče
sevnica
krško
rastišče sreče

Pridružite se nam