Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
05.07.2019
13:35
Foto: RIS
MC Krško, MD Bistrica ob Sotli ter KTRC Radeče so ob koncu šolskega leta zaprli vrata
preventivnih središč v okviru projekta Rast(išče) sreče (RIS).

Preventivna središča zaprla svoja vrata

Na potezi je Srečko

POSAVJE Tudi DI Zaupanje, katerega osnovna aktivnost je individualno delo z mladostniki, zaključuje srečanja z mladimi čez poletje. Počitniški čas je prinesel zaključek domačih nalog, preverjanj in takšnih in drugačnih izpitov ter s tem tudi čas zaključnih zabav v preventivnih središčih, ki so jih partnerji pripravili skupaj z mladimi in zapolnili s tistimi aktivnostmi, ki so jim najljubše.

Partnerji v projektu so zelo zadovoljni, saj so v času od januarja do junija zabeležili krepko čez 1500 obiskov preventivnih središč ter izvedli več kot 180 intervencij individualnega dela z mladostniki po metodi Case management. Po številkah sodeč so jih mladostniki vzeli za svoje in njihova središča za svoj drugi dom, na kar so še posebej ponosni. Ponosni so tudi na mlade, ki so uspešno zaključili šolsko leto. Svoja vrata bodo središča ponovno odprla septembra.

Med počitnicami ne bodo počivali

Pa vendar projekt RIS med počitnicami ne bo počival. Mladinsko ulično delo v projektu je že v polnem zagonu. Njihovo terensko vozilo (O)srečevalnik ali na kratko Srečko že uspešno kroži po Posavju in obiskuje različna okolja, kjer se mladi poleti radi družijo. Zaposleni in prostovoljci bodo na obiskih terena izvajali različne preventivne akcije.

Fotogalerija:

Prvo usposabljanje

V soboto, 29. junija 2019, so izvedli skupno usposabljanje za prostovoljce uličnega dela, vendar so vrata prostovoljcem, ki bi si želeli delati z mladimi in širiti svoje znanje in veščine, vedno odprta. Zainteresirani lahko pišete na mihaela.kovacic@mc-krsko.si in barbara.masnik@mc- krsko.si. Vse aktivnosti v projektu so za uporabnike brezplačne. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

RIS, MC Krško

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja