Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
03.12.2019
20:30
Prižig lučk v Krškem
Foto: ePosavje.com
V soboto se je s prižigom praznične osvetlitve v Zatonu, tudi v Krškem začel veseli december. Program se je začel s programom za najmlajše obiskovalce in nadaljeval s koncertom
zasedbe RockDefect.

Prižig lučk v starem Krškem

V Zatonu adventni venček

KRŠKO Tradicionalni prižig prazničnih lučk v Zatonu pripravlja družba Kostak, ki je tudi letos po idejni zasnovi arhitektke Vesne Lapuh Vimpolšek iz podjetja Kostak GIP pripravila skulpturo adventnega venčka.

Povezanost, ljubezen, svetloba in toplina

"Lani je bila novoletna okrasitev dobro sprejeta, zato smo tudi letos ohranili venček, ki se je zelo dobro umestil v okolje. Prihajali so predlogi za osvežitev, zato smo letos poskusili malo drugače – konstrukcija venčka je sicer ostala enaka, spremenilo se je podnožje. Veseli me, da bomo tudi letos Krčani prižigali lučke na venčku vsako adventno nedeljo." Nekoliko je osvežen, a še vedno nosi enako sporočilo praznikov: povezanost, ljubezen, svetlobo in toplino, dodaja Lapuh Vimpolškova.

Letošnji prižig lučk že šesto leto zapored

Z vsako svečko se bomo spomnili letnega časa preteklega leta: pomladi, poletja, jeseni in zime. "Nekako smo rekli, da se letos spomnimo teh štirih sveč oz. z vsako svečo se spomnimo na vsak letni čas za nazaj v letu, se spomnimo, kaj nam je vsak letni čas prinesel, lepega in malo slabših reči, se zahvalimo in potegnemo črto. Ko se prižge zadnja svečka, gremo naprej v novo leto, polni upanja,« še dodaja avtorica letošnje osrednje praznične konstrukcije. Prižig lučk v Zatonu je krški Kostak pripravil že šestič zapored. Nastal je z našo jelko iz plastenk, sedaj pa ob adventnem venčku prirejamo prireditev, kjer se predvsem predstavijo domači izvajalci. Letos smo k sodelovanju povabili zasedbo RockDefect in Vokalno skupino Gloss," pojasni Sabina Žibert iz družbe Kostak.

Obiskovalcev je vsako leto več

Še pred tem pa je za najmlajše skupina Čupakabra izvedla predstavo Lučka v temni deželi. Prireditev je bila tudi letos zelo dobro obiskana. "Če je prireditev dobro sprejeta med občani, jo tudi vzamejo za svojo. Opažamo, da je vsako leto več obiskovalcev na tej prireditvi, da je primerna tako za otroke kot za odrasle," ob tem pove Jože Leskovar iz družbe Kostak.

Fotogalerija (Foto: Kostak d.d.):

14. decembra praznični december v starem mestnem jedru

V soboto, 14. decembra, se bo s pestrim otroškim programom in koncertnim dogajanjem praznični december nadaljeval v starem mestnem jedru Krškega, 30. in 31. decembra pa sledijo silvestrski dnevi na Trgu Matije Gubca.

(vs, bš, eP)

posavski tednik
krško
fotogalerija
video

Pridružite se nam