Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
08.05.2019
16:28
Foto: arhiv ePosavje
Krški občinski svetniki bodo naslednjo sredo na korespondenčni seji potrjevali predlagane nagrajence ob skorajšnjem prazniku občine Krško. Tokrat je med predlaganimi 10 prejemnikov znakov in priznanj.

Dva velika znaka Občine Krško

Komisija za občinska priznanja ter sodelovanje z občinami pri Občinskem svetu Občine Krško tako predlaga, da veliki znak Občine Krško za velik prispevek pri razvoju Podbočja in širše lokalne skupnosti prejme Franc Glinšek, ob 50-letnici delovanja in prepoznaven prispevek h gospodarskemu razvoju občine Krško pa Obrtno-podjetniška zbornica Krško.

Trije znaki Občine Krško

Za predano delo in spodbujanje razvoja šaha v občini Krško kot prejemnika znaka Občine Krško predlagajo Hilmijo Ahmatovića, za življenjsko delo na področju gospodarstva in več kot 25 let uspešnega poslovanja podjetja Ivana Čolaka in družbo DD ELMONT, d.o.o. ter Antona Sotoška za vsestransko glasbeno ustvarjalnost.

Pet priznanj Občine Krško

Občinski svet Občine Krško bo v letu 2019 podelil pet priznanj. Rok Sanda za izjemne dosežke na področju gledališke dejavnosti, Ivan Šturbej za dolgoletno prostovoljno delo na področju gasilstva in turizma na Senovem, Dejan Učakar za bogato glasbeno ustvarjanje tako v lokalnem kot v slovenskem prostoru in tujini, Gimnazija Krško za dolgoletno delo z mladimi na področju varovanja okolja ter ob 20-letnici ohranjanja vrednot osamosvojitvene vojne za samostojno Slovenijo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Krško.

13 jubilejnih priznanj

Občinski svet občine Krško bo podelil tudi 13 jubilejnih priznanj. Ob 80- letnici družbi Vipap Videm Krško d.d., ob 70. letnici Posavskemu muzeju Brežice, Glasbeni šoli Krško, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Velika vas ter Gostilni Gadova peča, ob 60-letnici Ljudski univerzi krško, ob 40-letnici Društvu za varilno tehniko Krško in Vzgojno-varstveni ustanovi pri OŠ Raka - Vrtcu Čebelar, ob 30-letnici Društvu potapljačev Vidra Krško, ob 20-letnici Kulturnemu društvu Žarek Dolenja vas - sekciji Ljudski pevci Ajda ter Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije, podružnici Posavje, ob 10-letnici pa še Karitasu Krško in Kulturno-umetniškem društvu Liber.

(bš)

krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja