Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
17.06.2022
12:53
V Brežicah so v četrtek podelili priznanja in zahvale za peko kruha v letu 2019.

Priznanja in zahvale za peko domačega kruha

BREŽICE Občina Brežice, v sodelovanju z Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, je včeraj slavnostno podelila priznanja in zahvale za peko domačega kruha, vsem, ki so svoj kruh oddali na tekmovanje v letu 2019. S tem so hkrati povabili vse sodelujoče k letošnjemu tekmovanju, ki bo potekalo v okviru Dneva kruha, vina in salam, 22. junija 2022, na grajskem dvorišču brežiškega gradu.

Župan Ivan Molan je podelil zahvale, bronasta, srebrna in zlata priznanja za peko domačega kruha pekom in pekaricam, ki so v letu 2019 sodelovale pri peki kruha v okviru omenjenega dogodka. Pri tem mu je pomagal tudi član ocenjevalne komisije Roman Matjašič. Program je povezovala Alja Kovačič, za glasbeno spremljavo sta poskrbela Klara in Lovro. Po formalnem delu je sledila še pogostitev, ki so jo pripravile gospe iz Društva kmetic Brežice, in prijetno druženje.

Fotogalerija (Foto: ZPTM Brežice):

Iz leta v leto je opaziti, da je kakovost oddanih izdelkov vedno višja, tako se bo komisija tudi letos soočila z izzivom dobrega ocenjevanja. Svoj kruh lahko tudi letos oddate na grajskem dvorišču brežiškega gradu, v sredo 22. junija med 14.00 – 15.00 uro. Ocenjevanje bo potekalo v dveh kategorijah (pšenični kruh in črni mešani kruh), ravno tako bo možen ogled razstave vseh kruhov ob 18.00. Nagrajenca vsake kategorije bosta razglašena na glavnem odru prireditve.

Pripravila: Barbara Srečković Žlak

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam