Skip to main content
Torek, 26. september 2023
21.07.2021
13:05
Obnova CKŽ v Krškem
Foto: ePosavje.com
Projekt obnove Ceste krških žrtev, najdaljše ulice v Krškem in ulice z največ hišnimi številkami pod Sremičem, dobiva nadaljevanje. Zdaj so objavili javno naročilo za odsek od mosta do pokopališča.

Novi koraki do obnove Ceste krških žrtev v Krškem

KRŠKO Na Očbini Krško so v ponedeljek objavili javno naročilo za "ureditev vozišča glavne ceste G1-5 odsek od krožišča Narpel do križišča pri pokopališču Krško". S tem javnim naročilom se tudi uradno naprej premika projekt obnove / prenove Ceste krških žrtev v Krškem.

Dolgo časa pričakovana in vsak dan bolj potrebna obnova ulice z največ hišnimi številkami v mestu bo razdeljena v tri odseke, tokratno javno naročilo predstavlja prvi odsek. Po popisu del na dobrem kilometru dolgi trasi bodo odstranili 10.352 m2 asfaltne plasti v debelini nad 10 cm ter odstranili 2.246 metrov robnikov iz cementnega betona.

Dokončanje del štiri mesece od uvedbe v delo

Ponudbe za omenjeno javno naročilo, naročnik izvedbe investicije je MInistrstvo za infrastrukturo, zbirajo do 16. avgusta. Rok za dokončanje del, tako piše v razpisni dokumentaciji za naročilo, je štiri mesece po uvedbi v delo. 

Cesta krških žrtev v Krškem

Kako po potekala obnova?

Z izvedbo odseka 1 naj bi končali do novembra letos, s prenovo odseka 2 bi začeli junija naslednje leto in končali novembra, zelo podobno pa bi izpeljali še tretji odsek, od junija do novembra 2023. 

(eP)

krško
ceste

Pridružite se nam