Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
05.09.2019
18:56
Foto: Ansat TV
Na sevniškem gradu so predstavili posebnosti in novosti evropskega projekta Olje nekoliko drugače, v katerem sodelujejo Komunala Sevnica, Kostak in Komunala Brežice.

Olje nekoliko drugače

35 novih posod za odpadno jedilno olje

Glavni namen projekta Olje nekoliko drugače je povezanost lokalne skupnosti, občin in regije Posavje v skrbi za trajnostno rešitev problematike odpadnega jedilnega olja. En liter odpadnega jedilnega olja lahko namreč onesnaži milijon litrov pitne ode. Prebivalec Slovenije pa v povprečju odvrže 10 litrov in pol odpadnega olja letno in z neprimernim ločevanjem lahko s tem onesnaži 10 milijonov litrov vode.

35 novih uličnih zbiralnikov in številne aktivnosti osveščanja

V sklopu projekta so pripravili študijo, v kateri so opredeljeni posamezni cilji, prikazane so teoretične in praktične rešitve s področja odpadnega jedilnega olja. Poleg postavitve 35 novih uličnih zbiralnikov za odpadno jedilno olje v posavskih občinah, so izvedli številne aktivnosti osveščanja prebivalcev.

Tretje tovrstno sodelovanje posavskih komunalnih podjetij

Vrednost projekta sicer znaša dobrih 200 tisoč evrov, to pa je že tretje tovrstno sodelovanje posavskih komunalnih podjetij.

Ansat TV

posavje
komunala brežice
komunala sevnica
sevnica
brežice
kostak krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja