Skip to main content
V Posavju 0.1° C Petek, 27. januar 2023
30.03.2019
19:04
Foto: arhiv ePosavje
Občina Sevnica je skupaj z več partnerji pristopila k projektu Pot do zaposlitve z ustanovitvijo podjetja. Osrednji namen projekta je, da skozi procese vseživljenjskega učenja spodbuja podjetništvo pr

Pot do zaposlitve z ustanovitvijo podjetja

Projekt vodi Občina Sevnica, partnerji pa so sevniška, krmeljska, tržiška in radeška osnovna šola, Turistično društvo Loka pri Zidanem Mostu, zavod KNOF Sevnica in podjetje Rainer kozmetika d. o. o.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Cilji so krepiti ozaveščenost osnovnošolcev o dobri praksi v podjetništvu, vzpostavitev inovativnih partnerstev, urejen bo prostor za ogled in prikaz podjetniških praks, izvedene bodo praktične delavnice za osnovnošolce in starejše, podjetniški krožek in podjetniške delavnice za osnovnošolce in javni podjetniški festival.

Obisk na radeški tržnici

V okviru projekta je v tem tednu radeško tržnico obiskalo 150 članic Društva kmetic Sevnica. Svojo uspešno zgodbo je društvu predstavilo družinsko podjetje Rainer kozmetika, sledila je predstavitev Jolande Gobec z Okroglic o zdravilnih rastlinah. Loški zeliščarji, ki delujejo v okviru Turističnega društva Loka, pa so ob tej priložnosti predstavili jedi in napitke iz zelišč. Navzoče sta pozdravila tudi župan Občine Radeče Tomaž Režun in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi