Skip to main content
V Posavju -2.8° C Sreda, 19. januar 2022
31.12.2021
07:28
Žuram s prijatelji, ne z drogo
Foto: arhiv ePosavje
Tradicionalna izvedba preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« je v letošnjem letu postala polnoletna.

Žuram s prijatelji, ne z drogo

BREŽICE Pred 18-imi leti se je v Mladinskem centru Brežice začela pisati zgodba projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«. Vse od takrat vsako leto v okviru projekta izvedejo preventivne delavnice in strokovna predavanja za učence na osnovnih in srednjih šolah v občini Brežice. Tudi koronavirus in zaprtje šol v lanskem šolskem letu jih nista ustavila, preventivne aktivnosti so izvedli in se srečali z učenci »na daljavo« preko videokonference (aplikacija ZOOM).

Pred počitnicami na treh osnovnih šolah

Novo sezono, 18. zapovrstjo, so odprli v prazničnem decembru, ko so obiskali tri osnovne šole in za učence izvedli preventivne delavnice in predavanja na temo droge in zasvojenost. Tako so 14. decembra na OŠ Bizeljsko obiskali razred devetošolcev, v naslednjem tednu so aktivnosti pripravili za devetošolce na OŠ Velika Dolina, pred odhodom na počitnice pa še preventivne aktivnosti za učence od 7. do 9. razreda, 38 učencev, na Osnovni šoli Globoko.

Informiranje in ozaveščanje mladostnikov o dovoljenih in nedovoljenih drogah

Predavanja so izvedli strokovni delavci iz Zdravstvenega doma Brežice, Centra za socialno delo Brežice in Policijske postaje Brežice, za preventivne delavnice je poskrbel Mladinski center Brežice. Glavni cilj projekta je informiranje in ozaveščanje mladostnikov o dovoljenih in nedovoljenih drogah, promoviranje zdrave zabave in spodbujanje mladostnikov, da svoj prosti čas preživijo kvalitetno. "Na delavnicah krepimo pozitivno samopodobo mladih in jim sporočamo, da za vsak problem obstaja rešitev in da skupaj zmoremo več," so zapisali organizatorji.

"Za vsak problem obstaja rešitev, skupaj zmoremo več"

Odziv učencev na izvedene aktivnosti na vseh treh šolah je bil pozitiven, aktivno so se vključevali v pogovor in v sproščenem vzdušju so podelili svoja razmišljanja. Povedali so, da jim je bilo zanimivo in da bi se še želeli pogovarjati o nekaterih vrstah zasvojenosti, ko je zasvojenost s socialnimi omrežji.

(eP)

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja