Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
22.11.2019
08:52
Foto: arhiv ePosavje
V Sevnici poteka priprava občinskega proračuna za prihodnje leto. Tamkajšnji svetniki so imeli na dnevnem redu zadnje seje občinskega sveta tudi to točko.

Proračun Občine Sevnica za 2020

Želje in potrebe velike, viri pa omejeni

SEVNICA Ambicioznost vsakega proračuna je ob pripravi zelo velika, prav tako velike so želje in potrebe. Vendar so omejeni z viri, na vprašanje, kako bo oblikovan predlog proračuna za naslednje leto odgovori sevniški župan Srečko Ocvirk. "Viri so povprečnina, ki je določena s strani Vlade in Državnega zbora v okviru državnega proračuna ali pa lokalni viri, ki pomenijo lokalne obremenitve - nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča ali komunalni prispevek, s katerim ne želimo dodatno obremenjevati občanov," pove župan.

Hidravlične izboljšave vodovodnih sistemov

V letu 2020 želijo pričeti s prvim projektom iz dogovora za razvoj regije

Omejeni viri so v predlogu razporejeni tako, da bi želeli v polni meri slediti tekočim, zakonsko določenim nalogam in čim večjemu delu razvojnih nalog, kjer lahko kombinirajo tudi del evropskih sredstev. "To pa je bistveno, v letu 2020 želimo pričeti s prvim projektom iz dogovora za razvoj regije," pove Ocvirk.

Trije projekti iz dogovora za razvoj regije

V prvem primeru gre za projekt hidravličnih izboljšav vodovodnih sistemov na območju celotne občine. "Druga dva projekta - opremljanje poslove cone v Šmarju in urejanje kanalizacije pa prideta na vrsto v začetek ali povsem konec leta 2020 ali v začetku leta 2021," še dodaja župan.

Ansat TV

sevnica
posavski tednik
video

Pridružite se nam