Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
20.02.2022
18:49
Najdite zaposlitev preko portala Optius.com
Najdite zaposlitev preko portala Optius.com
JV Slovenija oz. Dolenjska je po površini največja slovenska regija, ki je razdeljena na štiri pokrajine: Ribnico, Kočevje, Novo mesto in Belo krajino.

V letu 2018 je v tej regiji živelo 7% vseh prebivalcev Slovenije, po podatkih SURS-a pa je bilo v tej regiji skoraj 70% delovno aktivnega prebivalstva s povprečno neto plačo 1.095 EUR. Prosta delovna mesta na Dolenjskem največkrat obsegajo specifična poklicno-tehnična znanja (npr. CNC operater, orodjar, elektroinštalater, avtomehanik ipd.), veliko pa je povpraševanja tudi po gostinskih delavcih, trgovcih, inženirjih, programerjih in farmacevtih. Številna prosta delovna mesta v Novem mestu in na Dolenjskem lahko najdete na spletnem portalu Optius.com.

Kako poiskati zaposlitev?

Iskanje zaposlitve je lahko dolgotrajen proces, ki pa ga pohitrite tako, da se iskanja lotite sistematično in z jasnimi cilji. Za začetek se opredelite, kakšno delo iščete - imate v mislih kaj specifičnega, s posebej zahtevanimi znanji ali pa morda lahko opravljate širši spekter različnih del, ki ne zahtevajo specifičnih veščin. V kolikor trenutno ni priložnosti za zaposlitev v vaši panogi, razširite iskanje na druga področja, ki bi vas utegnila zanimati.

Če iščete zaposlitev v Novem mestu, ki je največje mesto z največ priložnostmi v tej regiji, so vam na voljo prosta delovna mesta za 4 ure ali za nedoločen čas. Spremljanje ponudbe za aktualna prosta mesta je ključno, ne samo na spletnih portalih, temveč tudi na družbenih omrežjih (npr. LinkedIn ali Facebook) in na spletnih straneh potencialnega delodajalca.

Osvežite svoj življenjepis

Iskanje dela lahko izkoristite tudi za posodobitev vašega življenjepisa. Poleg osnovnih podatkov o izobrazbi, znanjih in delovnih izkušnjah potencialnemu delodajalcu predstavite tudi svoje druge lastnosti, kot so zanesljivost, zvestoba, delavnost … Veliko delodajalcev dandanes sicer zahteva Europass življenjepis, še vedno pa lahko temu priložite motivacijsko pismo. S tem ne samo, da se boste predstavili v drugačni luči, z njim boste tudi stopili iz množice in si povečali možnosti za zaposlitev. Več o tem, kako napisati dober življenjepis, preverite na spletnem portalu.

Kako napisati življenjepis

Dobro pripravljen življenjepis je vaša vstopnica za razgovor.

Aktualna prosta delovna mesta v jugovzhodni Sloveniji

Trenutno so na portalu Optius.si odprta števolna prosta delovna mesta v jugovzhodni Sloveniji. Za pregled obiščite njihovo spletno stran kliknite za prosta delovna mesta na Jugovzhodna Slovenija. Spodaj le nekatera najbolj privlačna prosta delovna mesta za nedoločen čas:

Za več informacij in preostala aktualna delovna mesta obiščite spletni portal.

oglasna novica

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja