Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
06.07.2022
11:22
Foto: Občina Sevnica
Aktivno preživljanje šolskih počitnic in prostega časa omogoča široko dostopna prostočasna infrastruktura, ki je na voljo v vseh krajevnih skupnostih sevniške občine.

Široko dostopna prostočasna infrastruktura

Poleg Bazena Sevnica, ki v vročih poletnih dneh omogoča prijetno ohladitev, so mladim dostopna tudi otroška igrišča, večnamenska igrišča in fitnesi na prostem.

Lokacije športnih objektov so zbrane na interaktivnem zemljevidu.

Sevnici je med drugim mogoče igrati odbojko na mivki pri Taborniškem domu, košarko in druge igre z žogo pa pri Športnem domu Sevnica, na Florjanski ulici, Drožanjski ulici, pri Srednji šoli Sevnica in v Naselju Heroja Maroka. Na območju reke Save je poleg sprehajalne poti na voljo fitnes na prostem, balinišče, na Orehovem pa tudi trim steza. Pri najmlajših je zelo priljubljena tudi namenska trampolin blazina, ki je v neposredni bližini otroškega igrišča ob savski sprehajalni poti.

Športne površine so v Boštanju, kjer je balinišče, fitnes na prostem, atletska površina in igrišče pri osnovni šoli ter igrala, na Logu, kjer so igrišče in otroška igrala s fitnesom na prostem, na Kompolju je fitnes na prostem in asfaltirano večnamensko igrišče, na Lukovcu pa so pri večnamenskem domu igrala in igrišče.

Na Blanci so fitnes naprave, otroško igrišče, nogometno igrišče z umetno travo, balinišče in večje igrišče pri osnovni šoli. Na Dolnjem Brezovem je asfaltirano košarkarsko igrišče in otroško igrišče.

Krmelju so v športnem parku rokometno igrišče, igrišči za tenis na umetni travi, odbojkarsko igrišče, fitnes na prostem in otroška igrala. Zaključuje se tudi izgradnja balinišča z dvema stezama.

Loki sta dve rokometni igrišči, teniško igrišče, za katerega je načrtovana obnova in preplastitev z umetno travo, igrišče za odbojko na mivki in fitnes naprave ob Savi.

Češnjicah je asfaltirano rokometno igrišče, na Studencu so rokometno in košarkarsko igrišče ter otroško igrišče, na Artu je igrišče za nogomet in košarko ter otroško igrišče. Najmlajši lahko igrala uporabljao tudi v Rovišču.

Šentjanžu so zunanja igrišča pri osnovni šoli, v Zabukovju pa je travnato igrišče za mali nogomet.

Tržišču so igrišče za odbojko na mivki, košarkarsko, nogometno igrišče, ki se bo na novo preplastilo z umetno travo in rokometno igrišče ter atletska steza.

Aktivno preživljanje šolskih počitnic z druženjem ob športnih igrah ali na igralih je bilo v preteklih dveh letih omejeno. Mladi lahko v letošnjem letu to bolj sproščeno obdobje šolskih počitnic izkoristijo bolje in se namesto druženja na daljavo družijo na prostem.

Posebna infrastruktura namenjena tudi štirinožnim prijateljem občank in občanov

Ob sprehajalni poti ob Savi je pri agility parku, ki ga uporablja Kinološko društvo Posavje, pitnik za pse in WC za pse s peskom. Pitnik odgovornim lastnikom služi tudi kot vir sveže pitne vode, ki jo lahko vzamejo s seboj in na daljšem sprehodu ponudijo svojim psom. Na tem območju je tudi namenski prostor za preživljanje prostega časa s svojimi štirinožnimi prijatelji. V neposredni bližini pa zaradi varnosti in zagotavljanja osnovne higiene ni infrastrukture, namenjene manjšim otrokom, ki svojo okolico šele spoznavajo in jo radi raziskujejo tudi z dotikanjem travnatih in drugih površin.

Prebivalci sevniške občine imajo raznolike navade in raznolike potrebe za njim ustrezno preživljanje prostega časa. Temu je prilagojena tudi raznolika infrastruktura. V veliko zadovoljstvo je, da se igrala, fitnesi, sprehajalne poti in druge javne športne in prostočasne površine uporabljajo čim pogosteje, saj s tem dosegajo svoj namen.

(Občina Sevnica, eP)

sevnica
počitnice

Pridružite se nam