Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
02.10.2020
09:13
Občina Krško, marec 2020
Foto: ePosavje.com
Kot so sporočili z Občine Krško, od srede, 30. septembra, naprej zaposlenim in obiskovalcem v prostore občinske uprave Občine Krško omogočajo prostovoljno merjenje temperature.

Prostovoljno merjenje temperature pred vstopom v prostore Občine Krško

KRŠKO Za ta korak so se na Občini Krško, na podlagi priporočil in pozivov Vlade Republike Slovenije, odločili zaradi povečanega števila okužb s COVID-19.

"Merjenje ni obvezno, osebni podatki se ne hranijo in ne obdelujejo"

Prostovoljno izvajanje meritev telesne temperature osebam, ki vstopajo v občinsko upravno stavbo – tako zaposlenih kot strank, ni obvezno in je namenjeno samozaščiti vsakega posameznika, če to želi. "Gre torej za prostovoljno izbiro in izmerjeni podatki so vidni samo osebi sami. Osebni podatki (izmerjena telesna temperatura) se ne hranijo in ne obdelujejo ter niso vidni nikomur, le osebi sami. V primeru povišane telesne temperature vas prosimo, da v prostore občinske uprave ne vstopate, in svetujemo, da se o nadaljnjih ukrepih posvetujete s svojim osebnim zdravnikom," pravijo na Občini Krško.

Vsi dosedanji ukrepi še vedno veljajo

"Predlagamo, da v čim večji meri zadeve urejate po telefonu ali elektronski pošti"

"Poleg na novo uvedenega ukrepa še vedno velja, da je potrebno v notranjosti upravne stavbe poleg obveznega nošenja zaščitnih mask in razkuževanja rok, skladno z določili Odloka o začasnih ukrepih za zmanjševanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, nenehno skrbeti tudi za ustrezno higieno kašlja. Tako kot doslej strankam predlagamo, da v čim večji meri zadeve urejajo po telefonu oziroma po elektronski pošti," še dodajajo.

(bš)

krško
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja